26 / 04 / 2024

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de uzun süreli bir sıkı para politikasının gerekli olduğunu belirterek, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesi için faiz oranlarının bir süre daha yüksek olması gerekecek" dedi.



ABD ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin denetimin öncü bulgularının paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ülke ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ABD’de tüketici talebinin, önce tasarruflarla ve son zamanlarda harcanabilir gelirdeki artışla desteklenerek korunduğuna dikkat çeken Georgieva “ABD ekonomisi ne kadar dirençli olduğunu gösterdi. Bu yıl yüzde 1,2 oranında bir büyüme bekliyoruz. Bu büyümenin 2024'e kadar ivmesini koruması de yine beklentiler arasında. İşsizlik yavaş yavaş yükselerek 2024'ün sonunda yüzde 4,5'e yaklaşacak. İş gücü piyasası güçlü pozisyonunu koruyor” diye konuştu.

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

ENFLASYON FED HEDEFİNİN ÜSTÜNDE

Bloomberght.com’un haberine göre çekirdek enflasyonun, bu yılın sonuna doğru azalarak yüzde 4'e gerileyeceğini belirten Georgieva, “Enflasyon 2024 yılı boyunca Fed'in orta vadeli hedefinin üzerinde kalacak. Rakamı yüzde 2 hedefine geri getirmek için uzun süreli sıkı bir para politikasına ihtiyaç duyulacak. Faiz oranlarının 2024'ün sonlarına kadar yüzde 5,25 ile yüzde 5,5 arasında kalacağını tahmin ediyoruz. Oranlar bir süre daha yüksek seyretmeli. Kamu borcunun azaltması için daha fazlasını yapmak gerekecek. Son birkaç yılda tedarik zincirlerinin dayanıklılığına ilişkin küresel endişeler arttı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön