24 / 04 / 2024

İMO Bursa Şubesi

İMO Bursa Şubesi

İnşaat Mühendisleri Odası ( İMO ) Bursa Şubesi kuruluşunun 60. yılını Crowne Plaza 'da düzenlenen yemekle kutladı. Geceye oda üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

İMO'dan deprem raporu: Envanter zorunlu olmalı, yapı polisi kurulmalı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, "Deprem yıkmadan biz yıkarsak çözüm elde ederiz" dedi ve depreme hazırlık için önerilerini aktardı. 

Bursa'yı kentsel dönüşümde neler bekliyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşümle ilgili yaptığı değişiklikleri İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak değerlendirdi. 

Bursa'da yarım kalan inşaatlar güvenliği tehdit ediyor!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, yarım kalan inşaatların hem can güvenliğini hem de toplumsal güvenliği tehdit ettiğini kaydetti.

10. Beton Kongresi 2-4 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisler Odası (İMO), Bursa Şubesi ev sahipliğinde Uluslararası 10. Beton Kongresi'ni düzenleyecek. Kongre 2-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bursa'da ulaşım ve kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kent içindeki ulaşım projelerinin doğru planlanmadığını ve ulaşımın daha da içinden çıkılmaz hale getirildiğini savundu.

İstanbul -Bursa- İzmir Otoyolu'nda inceleme!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Yönetim Kurulu, İstanbul -Bursa- İzmir Otoyolu projesinde görev alan inşaat mühendislerini ziyaret etti. Yetkililer, inşaat mühendislerinden projeyle ilgili bilgi aldı.

Kentsel dönüşümün sadece adı var!

Bursa genelinde başlayan ve Yıldırım başta olmak üzere tüm ilde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarım değerlendiren İMO Bursa Şubesi Başkanı Albayrak, yapılan çalışmaların yeterli olmadığım işaret ederek, "Körfez depreminin üzerinden 17 yıl geçti ama bizler bir arpa boyu yol alamadık" dedi.

Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm Paneli 12 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim Paneli 12 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da düzenlenecek.

İşte doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenler!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak dönüşüm uyarısı yaptı. Albayrak, doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenleri anlattı.

Mehmet Albayrak: Dönüşümden önce hasta binalar belirlenmeli!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kentsel dönüşüme başlamadan önce hangi binaların hastalıklı olduğunu belirlemek gerektiğini söyledi.

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

Bursa İMO'dan emsal artışına tepki!

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirerek, “Emsal artışı tamamen ranta dayalı bir sistem haline geldi." dedi.

İMO Bursa Şubesi Haberi

İMO Bursa Şubesi

Gecenin açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız "İMO Bursa Şubesi olarak yaptığımız çalışmaları, ileriki yıllarda da devam ettireceğiz. Etkinliklerimizde başta kentimiz olmak üzere ülkemize en iyi şekilde hizmet vermeyi sürdüreceğiz" dedi. Konuşmanın ardından meslekte 40'ıncı ve 60'ıncı yılını dolduran oda üyelerine de teşekkür plaketi verildi. Gecenin sonunda ise 60. yıl için özel hazırlanan pasta oda yönetim kurulu ve üyelerce hep birlikte kesildi. 60. yılını dolduran Sevim Akyazı, oda başkanı Basri Akyıldız'dan teşekkür plaketi alarak onure edildi. 


Bursa Hakimiyet...