23 / 04 / 2024

indirimli bina vergisi 2020

indirimli bina vergisi 2020

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödenecek. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? Kimler yararlanabilir?

İndirimli çevre temizlik vergisi 2021!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi 2021 uygulaması...

İndirimli emlak vergisi 2020!

Her yıl iki kere belediyelere ödenen emlak vergisi ikinci taksit dönemi yaklaştı. Peki kimle emlak vergisi ödemeyecek? Kimler indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanabilecek? İşte indirimli emlak vergisi 2020...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Yazlık ev için de emlak vergisi ödemek gerekiyor!

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak yazlık amaçlı kullanılan meskenler için indirimli Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor.

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

İndirimli çevre temizlik vergisi 2019!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2019...

İndirimli çevre temizlik vergisi 2018!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisinde indirim uygulaması da bulunuyor. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2018 ne kadar?

2017 indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması!

Çevre temizlik vergisi, her sene belediyelerin temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması da bulunuyor. Peki, 2017 indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması ne kadar?

İndirimli çevre temizlik vergisi 2017!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmet için ödenen çevre temizlik vergisini konut ve işyerleri ödüyor. Vergide aynı zamanda indirim uygulaması da bulunuyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi 2017..

Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde değişiklik!

Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırımlarından elde edilen kazançlara indirimli Kurumlar Vergisi uygulanacak. İndirimli vergi oranı uygulamasından Gelir Vergisi mükellefleri de yararlanabilecek.

İndirimli emlak vergisi uygulamasından kimler yararlanabiliyor?

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkulü olanların, her yıl emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Bazı kişiler ise belli şartları sağlamaları halinde emlak vergisi ödemiyorlar. İşte indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanabilen kişiler..

indirimli bina vergisi 2020 Haberi

indirimli bina vergisi 2020

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Emeklilerin bina vergisi muafiyeti'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Mayıs ayının emlâk vergisi için birinci taksitin ödenme ayı olmasını da nazara alarak, bu yazımı emlâk vergisi ile ilgili bir konuya ayırayım, daha doğrusu daha öncede yazdığım bir konuyu tekrar hatırlatayım istedim.

Emlâk Vergisi Kanunu’nun 8/2 maddesi ile Bakanlar Kurulu’na (Anayasa değişikliği sonrası Cumhurbaşkanı’na) “gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların (…),Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil)” halinde, bu meskenlerine ait vergi oranını sıfıra kadar indirme yetkisi verilmiştir. Kanunda ayrıca bu hükmün, yukarıda belirtilenlerin tek meskene hisse ile sahip olmaları halinde hisselerine ait kısım hakkında da uygulanacağı, ancak belli...