29 / 03 / 2024

İndirimli çevre temizlik vergisi 2021!

İndirimli çevre temizlik vergisi 2021!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi 2021 uygulaması...



İndirimli çevre temizlik vergisi 2021!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor.

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisinde 1. taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Çevre temizlik vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. 

Konutların vergi borcu su faturalarına yansıtılırken, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan yapıların vergi borcu ilçe belediyelerinde ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor.

İndirimli çevre temizlik vergisi 2021!

İndirimli çevre temizlik vergisi 2021

Konut, işyeri ve diğer şekilde kullanılan binalar için belirlenen tutarlar, büyükşehir belediye sınırları içinde bulunanlar hariç olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu 5 binden az olan belediyelerde yüzde 50 indirimli olarak uygulanıyor.

Buna göre, kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu 5 binden az olan belediyelerde bulunan konutlara ait çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına 14 kuruş olarak hesaplanacak; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları ise aşağıdaki tarifeye göre tahsil edilecek.

İndirimli çevre temizlik vergisi 2021!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:53!

2021 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları belli oldu!

 

 


Geri Dön