19 / 04 / 2024

İndirimli emlak vergisi 2020!

İndirimli emlak vergisi 2020!

Her yıl iki kere belediyelere ödenen emlak vergisi ikinci taksit dönemi yaklaştı. Peki kimle emlak vergisi ödemeyecek? Kimler indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanabilecek? İşte indirimli emlak vergisi 2020...



Türkiye sınırlarında bulunanların, her yıl mayıs ve kasım aylarında iki taksit şeklinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaştı. Bu kapsamda 2020 yılı ikinci taksitin önümüzdeki ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

Bazı kişiler ise belli şartları sağlamaları halinde emlak vergisinden muaf sayılıyor. Bu kapsamda emlak vergisi oranı indirimli (yüzde 0) olarak uygulanıyor. İşte  indirimli vergi oranlarıyla ilgili tüm merak edilenler...

İndirimli emlak vergisi 2020

İndirimli emlak vergisi oranı (yüzde 0) uygulamasından emekliler, hiçbir geliri olmayanlar, engelliler, gaziler ve şehitlerin dul ve yetimler yararlanabiliyor.

İndirimli emlak vergisi şartları

İndirimli emlak vergisi oranı (yüzde 0) uygulamasından, Türkiye sınırları içinde brüt yüzölçümü 200 metrekareyi aşmayan, sadece bir konutu (mesken) olan kişiler faydalanabiliyor. Buna göre kapsama giren kişilerin, birden fazla meskene veya birden fazla meskende hisseye sahip olmaları durumunda, indirimli vergi oranı (yüzde 0) uygulamasından yararlanabiliyor. Bu durumda sahip oldukları bütün gayrimenkuller için emlak vergisi ödemeleri gerekiyor.

65 yaş maaşı alanlar indirimli emlak vergisinden yararlanabiliyor mu?

Hiçbir geliri olmadığını beyan eden kişilerin; ücret, ticari, sinai, mesleki ve zirai faaliyet geliri ile menkul ve gayrimenkul sermaye iradi, faiz ve temettü veya benzeri bir gelirinin olmaması gerekiyor. Gelirleri sadece nafaka veya 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizlerin aldığı maaş olan kişiler, 200 metrekareyi aşmayan tek meskenleri için indirimli bina vergisi orani (sıfır) imkânından faydalanabiliyor.

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman? Nasıl ödenir?

15 soruda emlak vergisi muafiyeti!

 


Geri Dön