18 / 04 / 2024

İngiltere Crossrail metrosu

İngiltere Crossrail metrosu

2012 Mart'ta ingiltere'de yapımına başlanılan Crossrail metro projesinde sona gelindi. 44 milyar TL’lik Crossrail projenin açılışı merakla bekleniliyor.

İzmir Buca metrosu ihaleye çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca metrosu için başlattığı ihale sürecinde yeni bir adım daha attı. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan ihalenin ilk aşamasında ön yeterlilik alan 5 firma, mali tekliflerini verdi.

Buca Metrosu'nun proje ihalesi için 5 firma yarıştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Metrosu için yaptığı proje ihalesinde ikinci aşamaya geldi. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan ihalenin ilk aşamasında ön yeterlilik alan 5 firma, mali tekliflerini verdi.

İzmir Metrosu'ndaki hata 200 milyon dolarlık ek maliyet getirdi!

İzmir Metrosu'nun proje, ihale ve yapım aşamasındaki yapılan hataların 200 milyon dolarlık ek maliyet getirdiğini ifade eden Hanefi Caner, "Bu zarar İzmirlinin cebinden ödendi" dedi

Konya Metrosu için ihaleye çıkılıyor!

Konya’nın dört bir yanını birbirine bağlayacak Konya Metrosu Projesi'ne ilişkin hazırlıklar tamamlandı. 13 Ekim’de etüd, proje ve mühendislik hizmetleri işi ihalesine çıkılacak.

Konya Metrosu Projesi'nin ihalesi 13 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin: "Konya’nın dört bir yanını birbirine bağlayacak Konya Metrosu Projesi'ne ilişkin hazırlıklar tamamlandı. 13 Ekim’de etüd, proje ve mühendislik hizmetleri işi ihalesine çıkılacak" dedi.

Keçiören Metrosu'nun açılışı için dev kent meydanı yapılacak!

Büyükşehir Belediyesi, yakın zamanda tamamlanması beklenen Keçiören Metrosu'nun "tacı" olarak nitelendirilen dev kent meydanını metronun açılacağı yılsonuna kadar yetiştirmek için seferberlik başlattı.

Vezneciler-Arnavutköy metrosu ne zaman açılacak?

Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköy metro sistemine dönüştürülecek. Hat, Vezneciler'den Marmaray'a ve devamında Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.

Vezneciler-Arnavutköy metrosu 2019'da açılacak!

Topkapı-Habipler tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköysistemine dönüştürülecek. Arnavutköy'den başlayacak metro hattı, Vezneciler'den Marmaray'a ve Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.

Seyrantepe Metrosu 13 Eylül'de açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile bir araya geldi. Başkan Topbaş, inşaatı devam eden Seyrantepe Metrosu’nun 13 Eylül’de taraftarların kullanımına açılacağını açıkladı.

Buca Metrosu'nun ihalesi yapıldı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere Metrosu'nun ardından Buca Metrosu için de ihale gerçekleştirdi. İhale sonuçlanır sonuçlanmaz yer teslimi yapılarak işlere başlanacak ve tüm işler 12 ayda tamamlanacak.

İzmir metrosu Bornova Meydan’a kadar uzatılacak!

Bornova Metrosu'nun Evka-3'ten Bornova Merkez'e getirilmesi için gerekli 1/1000'lik planları oy birliği ile onaylandı. Daha önce 1/5000'lik planlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce onaylandığı için planlama açısından süreç tamamlandı.

İzmir Metrosu'nda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi!

Günde 350 bin yolcu taşındığı İzmir Metrosu’nda kullanılacak 85 yeni vagonun dış ve iç tasarımını belirledi. Çin’de üretimi devam eden ve 192 milyon liraya mal olacak vagonların tasarımında metal ile ahşap uyumu öne çıktı.

İzmir Buca metrosu 11 Ağustos'ta ihaleye çıkacak!

Narlıdere metrosunun ardından Buca metrosu için de harekete geçen İzmir Büyüksehir Belediyesi, Üçyol-Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü-Buca Kooperatifi arasındaki hat için 11 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor.

İngiltere Crossrail metrosu Haberi

İngiltere Crossrail metrosu

2012 yılının Mart ayında İngiltere'de yapımına başlanılan ve 2018’de bitmesi planlanan Crossrail metro projesinde sona gelindi. 


44 milyar TL’lik Crossrail projesini bitirmek üzere ama İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkması onaylandı. İngilizler yeni metrosuyla vizesiz Avrupa'yı nasıl gezeceğini merak...