24 / 04 / 2024

Kartal-Pendik-Tavşantepe Metrosu yarın açılıyor!

Kartal-Pendik-Tavşantepe Metrosu yarın açılıyor!

Kartal-Pendik-Tavşantepe Metrosu, yarın ulaşıma açılıyor. Kadıköy-Kartal metro hattının devamı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan hat, sabah saatlerinden itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.




Kartal-Pendik-Tavşantepe Metrosu, yarın ulaşıma açılıyor.  Kadıköy-Kartal metro hattının devamı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  yapımı tamamlanan hat, sabah saatlerinden itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.


Pendiklilerin dört gözle beklediği buluşma, yarın gerçekleşiyor. Yapımı tamamlanan Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metrosu, yarından itibaren vatandaşların hizmetine girecek. Yapımına Mayıs  2013 yılında başlanan metro hattının ve istasyonların tamamlanmasının ardından bir süreden beri devam eden test sürüşleri de başarıyla sonuçlandı.  Ulaşıma hazır hale gelen hat üzerinde Kartal'dan sonra  Yakacık, Pendik ve Tavşantepe istasyonları bulunuyor.   


Hizmete açılacak  4.4 kilometre uzunluğundaki hat sayesinde Pendik’ten Kadıköy’e ulaşımın süresi 35 dakikaya düşecek.  Metro hattının  Marmaray  ve Metrobüs bağlantısıyla da Pendik’ten  Taksim, Atatürk Havalimanı gibi merkez bölgelere kesintisiz ulaşımı sağlanacak.



Pendik Belediyesi



Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde servis edildi...


Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı yarın sabah saat 06.00 itibarıyla hizmete açılacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre 21.7 kilometrelik Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğindeki 4,5 kilometrelik Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı yarın sabah saat 06.00 itibarıyla seferlere başlayacak.


Metro hattının tüm istasyonlarında yürüyen merdivenli giriş-çıkışlar ile engelliler için asansörlerin bulunduğu metro hattının D-100 Karayolu güzergahındaki tüm istasyonlarda, kuzey ve güney taraflarda giriş-çıkışlar ve bu giriş-çıkışlar arasında alt geçitler yer alıyor. 


Resmi açılış töreni daha sonra yapılacak olan Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı hizmete alındığında; Sabiha Gökçen Havaalanı Metro Hattı ile Tavşantepe İstasyonu'nda, Metrobüs ile Ünalan İstasyonu'nda, Marmaray ile Ayrılıkçeşme İstasyonu'nda, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı ile Yenisahra İstasyonu'nda, Bostancı-Dudullu Metro Hattı ile de Kozyatağı İstasyonu'nda entegre olacak.



AA


Geri Dön