19 / 04 / 2024

İzmir Mobilya Fuarı yarın açılıyor

İzmir Mobilya Fuarı yarın açılıyor

İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı (MODEKO) yarın açılıyor



İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kara, Fuar Kültürpark'taki 1 Nolu holde düzenlediği basın toplantısında, mobilya sektöründe 1 Nisan tarihi itibariyle yüzde 18 olan KDV'nin yüzde 8'e çekilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu, ancak bu rakamın kalıcı olması gerektiğini söyledi. Bu oranın kalıcı olmasının sektörde kayıt dışı çalışanların kayıt içine çekilmesi bakımından da yararlı olacağını ifade eden Kara, şunları kaydetti:
"6 milyar dolarlıklık bir büyüklüğe sahip olan sektörün ihracatı 1 milyar 300 milyon dolar. Orta ve küçük ölçekli firmalar ihracat teşvik kredisi alamıyor. Bu krediyi bir kaç büyük firma alıyor. Bu kredinin bir kanun ya da genelgeyle hem miktarı artırılmalı, hem de kullanımı kolaylaştırılmalıdır. İhracatın teşvik edilmesi ve bürokratik işlemlerinin hafifletilmesi
gerekiyor."

EFOR Fuarcılık Organizasyon Ltd. Şirketi Genel Müdürü Nuray Eyigele ise MODEKO  İzmir  Mobilya Fuarının bu yıl 20. kez açılacağını, fuara 133 firmanın katılacağını ve sektördeki yenilik geniş ürün gruplarıyla ortaya konulacağını söyledi.

Ekonomik kriz nedeniyle fuarın bu yıl buruk açılacağını, fuarı iptal etmemek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Eyigele, "Bu yıl fuarımıza katılacak firmaların ağırlıklı olarak Ege Bölgesinden olacak. Ama bunun yanı sıra Ankara, İstanbul ve Bursa ve Kayseri'den firmalar bulunacak. Geçen yıla göre fuara katılan firma sayısında artış var, geçen yıla göre fuarı 3 bin metre kare küçülttük" şeklinde konuştu. Fuar, 5 gün açık kalacak.


Geri Dön