19 / 04 / 2024

İngilterede emlak balonu

İngilterede emlak balonu

UniCredit Global Başekonomisti Erik Nielsen küresel ekonomik krizin toparlanma sürecine girdiğini belirterek, Avrupa'da iyileşmenin ise daha yavaş ilerleyeceğini söyledi. İngiltere'nin gayrimenkul piyasası nedeniyle bir toparlanma yaşıyor...

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emlak ve kira piyasası hakkında açıklama: Dengeye kavuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Emlak ve kira piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan dengeye kavuşacak diye belirtti. Erdoğan, "Fahiş fiyat balonu söndükçe milletimiz daha çok rahatlayacaktır" dedi.

Küresel emlak piyasasında balon var mı?

Kovid-19 salgını sırasında dünya genelinde tarihi seviyeye yükselen emlak fiyatları, yeni bir emlak balonu oluşup oluşmadığı sorusunu akıllara getirdi. Wall Street’in ünlü emlak analisti Ivy Zelman, emlak piyasasını ve artan fiyatları değerlendirdi.

Konutta talep patlaması emlak balonu mu?

Sabah köşe yazarlarından Kerem Alkin bugünkü köşe yazısında dünya genelinde konut fiyatlarını kaleme aldı.

Avrupa’da emlak balonu! Şehirler boş kaldı!

Kovid-19 pandemisi emlak sektörünü de etkiliyor. Avrupa'nın ışıltılı şehir merkezlerindeki lüks evlerin çoğu boş kaldı. Metrekaresi 15 ile 45 Euro'ya kiralanan evlerin birçoğu boş halde.

Emlak sektörünün dili çözüldü! Emlakçı balonu patlıyor!

Ev almayı düşünen birçok vatandaş emlakçı emlakçı gezmekten ya da bütün gün boyunca sitelerde dolaşmaktan sıkılmış durumunda. Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet İren, bugünkü yazısında, emlakçıların en çok söylediği bahaneleri anlattı.

Rusya’da ödenmeyen konut kredileri emlak balonu tehlikesi oluşturuyor!

Rusya’da ödenmeyen ipotekli konut kredisi borçları emlak balonu riski oluşturuyor. İpotekli konut kredisi borçlarını ertelemek için yasa çalışması planlanıyor...

Gayrimenkulde fiyat balonu engellenecek!

Emlak Bankası Genel Müdürlüğüne atanan Deniz Aksu, gayrimenkulde yeni bir modeli devreye alacaklarını söyledi. Aksu, ''Bizim model ile gayrimenkulde fiyat balonu engellenecek'' diye konuştu. 

IMF'den emlakta balon tartışmasına son nokta!

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Türkiye'de tartışmalara neden olan “emlak balonu” oluşup oluşmadığına dair açıklama yaptı. Emlakta balon olduğunu ve hanehalkı güvencesinin balonun şu an patlamasını engellediğini belirtti.

Serdar İnan: Türkiye'de emlak balonu yok!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, emlak balonu var diyenlere inanmayın diyor. İnan "Yabancılara imarlı konut satışından 20 yılda 100 milyar dolar gelebilir" diyor.

Boysanoğlu: 'Emlak balonu, ihtiyaç değil yatırım amaçlı konutta var'

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, ‘Emlak balonu’ tartışmalarını değerlendirirken, balon riskinin ihtiyaç sahiplerini değil, yatırım amaçlı yapılan konutları etkileyeceğini söyledi. İşte Boysanoğlu'nun önemli açıklamaları...

Moody's: Tedbirler emlak balonunu önledi!

Moody's Investor Service'den yapılan açıklamada, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.

Türkiye makro risklere karşı dirençli!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.Moody’s: Türkiye’de piyasayı emlak balonu riskine karşı korudu.

İngilterede emlak balonu Haberi

İngilterede emlak balonu

UniCredit Global Başekonomisti Erik Nielsen küresel ekonomik krizin toparlanma sürecine girdiğini belirterek, Avrupa'da iyileşmenin ise daha yavaş ilerleyeceğini söyledi. Yapı Kredi Portföy'ün düzenlediği "2014 Makroekonomik Beklentiler Konferansında konuşan Nielsen, İngiltere'nin gayrimenkul piyasası nedeniyle bir toparlanma yaşadığına dikkat çekerek, "Bu tehlikeli bir durum. Uzun vadeli sürdürülebilir değil" diye konuştu. 


ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil azaltımını bir sonraki toplantıya erteleyebileceğini ifade eden Nielsen, "Fed küçük ve yavaş bir başlangıç yapacak. Ancak para daralmasını kendi ülkelerine ihraç etmek istemeyen ülkeler dikkatli olmalı. Çünkü gelişmekte olan ekonomiler daha yavaş büyüyecek" dedi. Nielsen, Türkiye'nin OECD tahminlerinden daha az büyüyeceğini söyledi. Avrupa'daki toparlanmanın Türkiye'nin ihracatına fayda sağlayacağına dikkat çeken Nielsen, "Ancak ithalata da çözüm bulunmalı" değerlendirmesinde bulundu. 


Cumhuriyet...