19 / 03 / 2024

inşaat çelik ithalatı

inşaat çelik ithalatı

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için yüzde 30'a yükseltilmesiyle ilgili konuştu.

AB'ye inşaat çeliği ihracatında yüzde 99 artış!

Dünyanın sekizinci büyük çelik üreticisi konumundaki Türkiye, daralan iç pazar ve ilave vergiler sebebi ile çöken ABD ihracatının ardından, en büyük pazarı konumundaki Avrupa Birliği'nde de önemli kayıplar yaşama riski ile karşı karşıya.

Trabzonlu İnşaat ustası hurda malzemelerinden öyle bir şey yaptı ki görenler hayrete düştü!

Trabzon'da inşaat ustası olan Serkan Çelik, atık ahşap malzemeler ve hurda kamyonet parçalarını kullanarak 15 günde bir ahşap kamyonet yaptı.

Erga Mühendislik İnşaat Çelik Kapı Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Erga Mühendislik İnşaat Çelik Kapı Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi Kartal'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Gamza Kaçmaz tarafından kuruldu.

'İnşaat Demiri İzleme Sistemi' geliyor: Darphane inşaat demiri takip sistemi kuracak!

Darphane'nin inşaat demirinin üretimi veya ithalatından inşaatta kullanım ve laboratuvar deneyleri dâhil geçen tüm aşamalarda izlenmesini sağlayacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ni (İDİS) kurmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Softyapı inşaat demir çelik plastik ham madde elektronik nakliye ve mobilya san.tic.ltd.şti. kuruldu!

Softyapı inşaat demir çelik plastik ham madde elektronik nakliye ve mobilya san.tic.ltd.şti. Esenler’de Şakir Engür tarafından kuruldu. Esenler’de Şakir Engür tarafından kuruldu.

Alcyapı inşaat demir çelik elektronik plastik ham madde nakliye ve mobilya ticaret ltd.şti. kuruldu!

Alcyapı inşaat demir çelik elektronik plastik ham madde nakliye ve mobilya ticaret ltd.şti. Başakşehir’de Naim Çiftçi tarafından kuruldu.

Yunus Özdemir İnşaat Çelik Kapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yunus Özdemir İnşaat Çelik Kapı Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Yunus Özdemir tarafından kuruldu.

Demir fiyatları bugün kaç lira oldu? Son dakika inşaat demir fiyatları....

İnşaat demiri fiyatlarına gelen 300 lira zam, sektörün gündemine bomba gibi düştü. Zamların ardından dün konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan inşaat sektörünün üstündeki finansman yükünü azaltacaklarını söyleyerek demir çelik ürünlerine de değindi...

Cesan Gemi İnşaat Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cesan Gemi İnşaat Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Atacan Aslan tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türkiye dahil bazı ülkelerin rekabet gücüne etki edeceği doğru görülüyor. Peki inşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi açıldı!

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Halit Kollik tarafından açıldı.

inşaat çelik ithalatı Haberi

inşaat çelik ithalatı

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, ABD'nin Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerine uyguladığı ilave gümrük vergisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin İran'dan geçen yıl yaptığı çelik ithalatında ciddi artış olduğunu söyleyen Yayan, bu dönemde İran'ın çelik üretimini en çok artıran ülkeler arasında bulunduğunu ifade etti.

Gelişmeler karşısında Türkiye'nin İran'a karşı ticareti dengeleyecek makul tedbirler alması ihtiyacının doğduğunu ifade eden Yayan, "Derneğimiz, Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu durumu dile getirmişti. Bugün alınan tedbir, İran gibi DTÖ kurallarını gözetmek mecburiyetinde hissetmeyen ülkelere karşı ilave koruma sağladı. Düzenlemeyle zaten yüzde 10 olan vergiye ilave yüzde 20 ile koruma sağlandığı anlaşılıyor. Bu, sektörümüz için olumlu bir adım." dedi.

- "ABD'nin koruma tedbirleri süratle gözden...