27 / 04 / 2024

inşaat hakediş mağduriyeti

inşaat hakediş mağduriyeti

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Anlaşma yaptığımız müteahhit inşaatı yarım bıraktı. Anlaşmada 18 ay sonra bitirmezse hak sahiplerinin mağduriyetini karşılayacağı yazıyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Akiş GYO Kadıköy'deki mağazasının inşaat işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'ndeki çok katlı mağaza niteliğindeki binanın ince yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat ile anlaşıldı.

Has İnşaat mağdurları evlerini istiyor!

Tuzla’da, bir inşaat şirketinden noter sözleşmesi ile satın aldıkları dairelerin birden fazla kişiye satıldığını iddia eden mağdurlar evlerini geri istiyor.

Karadağ'da inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açıldı!

Salgından en az etkilenen ülkeler arasında yer alan Karadağ'da bugün itibarıyla tekstil, ayakkabı, teknik ürün ve inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar yeniden açıldı.

Karadağ'da inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açılıyor!

Karadağ'da bugün itibarıyla tekstil, ayakkabı, teknik ürün ve inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açılıyor, 4-18 Mayıs arasında inşaat, emlak ofisleri tekrar faaliyete geçecek...

Malezya'da inşaat sektörüne çalışma izni verildi!

Malezya hükümeti, Kovid-19 sebebiyle 18 Mart tarihinde ilan edilen ve dün ikinci kez uzatılan kısmi sokağa çıkma yasağı kapsamında otomotiv, makina ve ekipman, inşaat, elektronik, kuru temizleme ve kuaförlük gibi sektörlere çalışma izni vererek yasağı gevşetti.

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Maket ev satışına yönelik çözüm paketine inşaat sektöründen onay!

İnşaat sektörü, devletin sektöre çeki düzen veren yeni hamleleri de yerinde bulundu. Ticaret Bakanlığı’nın maketten konut satışında mağduriyeti engellemek için oluşturduğu 8 maddelik çözüm paketi meclisteki komisyondan önce sektör temsilcilerinin onayından geçti...

Yarım kalan inşaat projelerinin mağdurları ne yapmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Anlaşma yaptığımız müteahhit inşaatı yarım bıraktı. Anlaşmada 18 ay sonra bitirmezse hak sahiplerinin mağduriyetini karşılayacağı yazıyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Adıyaman Sosyal Yardımlaşma Vakfı Binası'nın kaba inşaatı tamamlandı!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 2018 inşaatına başlanan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmet Merkezi’nin ortak idari binasının kaba inşaatı tamamlandı.

Selimoğlu İnşaat mağdurları eylem yaptı!

Pana Yapı'nın sahibi olduğu Selimoğlu İnşaat tarafından Kadıköy Fikirtepe'de başlatılan kentsel dönüşüm projesinde inşaat durunca yüzlerce kişi mağdur oldu. Mağdurlar, Şişli Tanju Okan Parkı'nda bir araya gelip, eylem yaptı.

İflas eden inşaat şirketi mağduru olmayın!

TBM Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Özkan, geçtiğimiz gün iflasını açıklayan İnanlar İnşaat üzerine inşaat şirketinden daire alıp mağdur olunmaması için açıklamalarda bulundu...

İnşaat sektöründe çalışma ortamı iyileştiriliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından inşaat sektöründe ve çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının iyileştirilmesi için çalışma başladı.

inşaat hakediş mağduriyeti Haberi

inşaat hakediş mağduriyeti

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Anlaşma yaptığımız müteahhit inşaatı yarım bıraktı. Verilen 18 ay süre bitti. Hakediş vermediğimiz gibi bir bahane ile işe devam etmedi. Devletin bir sene daha süre verdiğini söylüyor. Anlaşmada 18 ay sonra bitirmezse hak sahiplerinin mağduriyetini karşılayacağı yazıyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Anlaşma yaptığımız müteahhit inşaatı yarım bıraktı. Verilen 18 ay süre bitti. Hakediş vermediğimiz gibi bir bahane ile işe devam etmedi. Devletin bir sene daha süre verdiğini söylüyor. Anlaşmada 18 ay sonra bitirmezse hak sahiplerinin mağduriyetini karşılayacağı yazıyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz? ● A.A.

Okuyucumun sorusu çok karşılaşılan olaylardan biri. Bazı müteahhitler var ki işi almaya bakıyor, ondan sonra binbir bahane ile geciktirmenin yollarını arıyor. Bazıları da...