28 / 03 / 2024

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...



Cumhurbaşkanlığı kararı ile geçen yıl Karaburun'da Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edildi. Alınan yeni karar neticesinde bölgede yapılaşmalara, çevre sorunlarına yönelik çeşitli tedbirler alındı. Yeni projelere, yönetim planı hazırlanıncaya kadar ara verildi. Bu alanda ise plan yapma yetkisi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçti.

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP'li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatı çalışmalarına başladı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin almadan  ÖÇKB ilan edilen bölgede ki yaklaşık bir ay önce devalan belediye, cafeyi hizmete açtı ve kafede ek yapılanmaya başladı. İmar planlarında yeşil alan olarak görünen bölge de  İzmir  Valiliği konu ile ilgili soruşturma başlatırken, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ekiplerininde inceleme yapacağı belirtildi.

AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, "Yer ÖÇKB içinde yer alan Karaburun Merkez Mahallesi'nde olduğu için buraya yeni bir inşaat yapılamaz. Ayrıca bölge imar planlarında yeşil alan olarak görünüyor. Karaburun Belediyesi normalde tadilat yapabilir ama izinsiz inşaat yapamaz. Bu yapılan kaçak bir inşaat. Belediye Başkanındaki bu cesaret nedir? Anlamış değilim. Böyle bir durum varken nasıl inşaat yapmaya kalkıyor. Vatandaş bunu yapamazken, belediye başkanı bu hakkı kendinde nasıl buluyor" dedi. 

Belediye Başkanı Erdoğan'ın, geçtiğimiz temmuz ayında kendisini belediye şirketine müdür tayyin edip 7 bin 500 TL huzur hakkı aldığı öğrenilmişti.Gelen tepkiler üzerine istifa eden Erdoğan, aldığı maaşı bir okula bağışlamıştı. Geçtiğmiz günlerde Erdoğan, Eğlenhoca Mahallesi'nde tarihi mezarlıkta yaptığı meydan düzenlemesi ve kafeterya çalışmaları ile tepkileri üzerine çekmişti.

İzmir Karaburun’da inşaat krizi!


Geri Dön