17 / 04 / 2024

inşaat iş güvenliği yönetmeliği

inşaat iş güvenliği yönetmeliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" kapsamında Malatya'daki inşaatlarda ziyaretlere başladı.

İnşaat iş güvenliği kuralları neler?

Son yıllarda Türkiye’de inşaat sektöründe işçi sağlığı ve güvenliği konusu ön plana çıkıyor. Peki, inşaat iş güvenliği kuralları neler?

İnşaatta iş güvenliği yönetmeliği!

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan inşaatta iş güvenliği yönetmeliğinde ise yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği yönetmeliği...

İnşaatta iş güvenliği kuralları 2015!

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri Kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği kuralları..

İnşaatlarda iş güvenliği yönetmeliği!

İnşaatlarda iş güvenliği, 5 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik, yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirliyor..

İnşaat iş güvenliği yönetmeliği!

İş güvenliği mevzuatı kapsamında tüm iş alanlarında işçi sağlığı için alınması gereken önlemler Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliklerde yer alıyor. İşte inşaat iş güvenliği yönetmeliği hükümleri...

İnşaat iş güvenliği kuralları!

28786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği hükümlerine göre dikkat edilmesi gereken inşaat iş güvenliği kuralları ile ilgili maddeler bu haberde...

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

İrfan Aşçıoğlu: Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman" dedi.

Özak GYO Göktürk-2 projesinin inşaat işlerini İnt-Er Yapı İnşaat üstlenecek!

Özak GYO'nun İstanbul Eyüp'te hayata geçireceği Göktürk-2 projesinin inşaat işlerinin İnt-Er Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılmasına karar verildi. 

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

İstanbul'daki 4 metro hattı inşaatı için dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 4 metro hattının inşaatı için dış borçlanma yetkisini gündeme aldı.

Kuşadası'nda inşaat işlerine düzenleme!

Aydın Kuşadası Belediyesi, kentteki inşaat işlerinin İmar Kanunu’na uygun olarak yürütülmesi yönünde talimat gönderdi. 

Adapazarı-Karasu demiryolu inşaatı işinin ihalesi TBMM'de!

Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işinin ihalesi hakkında Sayıştay raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kavgada bıçaklanan inşaat işçisi, yaşamını yitirdi!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kavga ettiği kişiler tarafından bıçaklanan inşaat işçisi Ahmet Daştemir (28) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Rize Belediyesi'ne meydan inşaatı için 427 bin TL ödeme!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize Belediyesi'ne 15 Temmuz meydan inşaatı için 'temsil ağırlama' hesabından 427 bin TL ödeme yaptığı belirlendi. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "İmamoğlu bilbordlara reklam verdi diye soruşturma açanlar, bunu niye görmüyor?" dedi.

İzmir depreminde panikleyen inşaat işçisi gökdelenin 24. katından düştü!

İzmir depremi sırasında çalıştığı gökdelenin 24. katında panik yaşayan 21 yaşındaki inşaat işçisi Melih Dağbaşı, gökdelenden düşerek hayatını kaybetti.

Edirne'de 2'nci katından düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Edirne'de Barutluk Mahallesi'nde inşaattan düşen inşaat işçisi Davut Yıldırım, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yeni alınan inşaat işleri Temmuz'da yüzde 14.8 arttı!

‘Türkiye İMSAD Temmuz 2020 Sektör Raporu’na göre, Ocak-Mayıs döneminde 6 sektörün üretiminde artış yaşandı ve inşaat sektöründe talep artışı yaşandı. Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen inşaat sektöründe yeni alınan inşaat işleri Temmuz'da 14.8 puan arttı...

Irak'tan Güney Kore'ye dönen inşaat işçilerinin testleri pozitif çıktı!

Güney Kore sağlık yetkilileri yaptıkları açıklamada yeni vaka tanısı konanlar arasında 20 kişinin Irak’tan dönen inşaat işçileri olduğu bildirildi.

inşaat iş güvenliği yönetmeliği Haberi

inşaat iş güvenliği yönetmeliği


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" kapsamında tüm illerde öncelikle inşaat sektöründen olmak üzere ziyaretlere başlandı. 


Konuyla ilgili yapılan açıklamada; "İlimizde de 277 inşaat sektörüne İş Sağlığı ve Güvenliği programı çerçevesmde ziyaretlere başlandı. Malatya Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Sevda Boztepe Koordinatörlüğünde gerçekleşen ziyaretlere Malatya SGK Denetmenleri ile Malatya Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü İSG Uzmanları katılmaktadır." denildi. 


Malatya Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü aynı zamanda B sınıfı İSG Uzmanı Sevda Boztepe "İnşaat sektörü, üretim alanlarını etkileyen ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan bir iş koludur. Dünyanın hemen her yerinde İnşaat sektöründe en çok ölümlü iş kazaları görülmektedir. 


Ülkemizde de ış kazalarının büyük bir çoğunluğu inşaat iş kolunda yaşanmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yeterli düzeye ulaşamayan...