27 / 04 / 2024

İnşaat iskelesi

İnşaat iskelesi

Tüm dünyada 28 Nisan Dünya Çalışma Güvenliği ve Sağlığı Günü olarak; hemen arkasından ülkemizde 1987 yılından bu yana 4-10 Mayıs tarihleri ise İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanıyor.

TSE'den güvenli iskele projesi!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 2015 itibarıyla inşaat sektöründe iş kazalarının önüne geçilmesinde kritik önem taşıyan iş sağlığı ve güvenliği ekipmanlarının belgelendirmesi faaliyetlerine başladı. İşte ayrıntılar...

İnşaat iskelelerine standart!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girdiğini açıkladı. İskele kullanımı ilk kez kurallara bağlandı...

Taşeron iflas ederse, kiralık iskele de haczediliyor!

Sermaye yapısı güçsüz taşeron inşaat şirketlerinin kapanması inşaat malzemecilerini de zor durumda bırakıyor. Taşeronların iflasıyla birlikte onlara kiralama yapan kalıp ve iskele sistemleri şirketlerinin mallarına da haciz geliyor.

İstanbul'da devrilen inşaat iskelesi kaldırıldı!

Şişli'de şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen ve 1'i çocuk 6 kişinin yaralanmasına neden olan inşaat iskelesini kaldırma çalışmaları tamamlandı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve yol bakım ekipleri 130 personel ve 25 araçla katıldı.

İnşaat iskeleleri çelik olacak!

belli bir yükseklikten sonra ahşap yerine çelik olmasını zorunlu hale gelecek. Bakanlık, Türkiye'de en çok ölümlü iş kazalarının yaşandığı inşaat sektöründe gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattı.

Ankara'da inşaat iskelesi çöktü: 2 işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara Altındağ'da inşaat iskelesinin çökmesi sonucunda 2 işçi yaşamını yitirdi.

Almanya'da inşaat iskelesi çöktü: 1 ölü!

Almanya’nın Düsseldorf kentinde inşaat yapılan binanın iskelesi çöktü. Çöken iskelenin bir kısmının altında biri Türk, iki işçi kaldı..

Antalya'da inşaat iskelesi çöktü bir işçi yaşamını yitirdi!

Antalya Serik'te inşaat iskelesinin çökmesi sonucunda bir işçi yaşamını yitirdi...

Rize'de iş makinesinin çarptığı inşaat iskelesi otomobilin üzerine devrildi!

Rize Hemşin'de iş makinesinin çarptığı iki katlı inşaat iskelesi bir otomobilin üzerine devrildi.

Özel Zapyon Rum Lisesi'nin inşaat iskelesi çöktü!

İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Beyoğlu'nda Özel Zapyon Rum Lisesi'nin inşaat iskelesi çöktü.

Rize'de inşaat iskelesi çöktü: 2 yaralı!

Rize'de 13 katlı bir inşaatın iskelesi çöktü. Olay sonucu 2 işçi yaralandı.

Adıyaman Kahta'da inşaat iskelesi çöktü: 2 yaralı!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde inşaat iskelesi çöktü. Olay sonucunda 2 işçi yaralandı.

Fatih'te 4 katlı binanın inşaat iskelesi çöktü!

Fatih'te sabah saatlerinde yıkım aşamasında olan 4 katlı binanın inşaat iskelesi çöktü. Çökme sırasında bölgede kimse olmaması büyük bir faciayı önledi.

Mersin'de inşaat iskelesi çöktü: 4 yaralı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan bir inşaat iskelesi çöktü. Olay sonucunda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Konya'da inşaat iskelesi çöktü!

Konya’nın Seydişehir ilçesinde inşaat iskelesi çöktü. Kazada Nurettin Büyük Koçak (50), Kubilay Us (25) ve Afgan uyruklu bir işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü'nün cami iskelesi çöktü!

Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü'nde inşaatı devam eden caminin iskelesi çöktü, 5 işçi enkaz altında kaldı. İnşaatta çalışan 5 işçi, iskelenin enkazı altında mahsur kaldı.

İzmir'deki köprü iskelesi kazasının raporu hazırlandı!

İNŞAAT Mühendisleri Odası Menemen Koyundere’de İzmir-Çanakkale otoyolu viyadük inşaatında iskelenin çöktüğü ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili hazırladığı raporda kalıp iskelesi kurulumunda cıvata eksikliği tespit etti.

İnşaat iskelesi Haberi

İnşaat iskelesi

“İnşaatlarda işçi kazalarının %62’si yukarıdan işçi ya da iş materyali düşmesi sonucu gerçekleşiyor. Ölümlü iş kazalarının %35’i yine inşaatlarda yaşanıyor. Bu önemli oran, denetim azlığı, önlemlerin alınmaması ve iş güvenliği kültürünün hala ülkemize adapte edilememesi nedeni ile karşımıza çıkıyor. Tabii burada projelerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması hedefi de önemli bir etken. Ama projelerin doğru sistemlerle hem hızlı, hem de güvenli bir şekilde programlanması son derece mümkün“  


Tüm dünyada 28 Nisan Dünya Çalışma Güvenliği ve Sağlığı Günü olarak; hemen arkasından ülkemizde 1987 yılından bu yana 4-10 Mayıs tarihleri ise İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanıyor. Tüm sektörler genelinde ölümlü iş kazalarında Avrupa’da birinci, Dünya’da ise üçüncü sırada yer alan Türkiye için olukça hassas bir konu. 


Avrupa İş Güvenliği ve Sağlığı...