19 / 04 / 2024

İnşaat iskelelerine standart!

İnşaat iskelelerine standart!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girdiğini açıkladı. İskele kullanımı ilk kez kurallara bağlandı...



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girdiğini açıkladı. Oğuz, "Ülkemizde ardı ardına yaşanan ölümlü iş kazalarından sonra ilk kez inşaat sektöründe kullanılan dış cephe iskelelerinde uyulması gereken zorunlu kurallar getirildi" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, inşaat sektöründe çalışanların iş sırasında maruz kaldıkları riskleri azaltmak amacıyla hazırladığı 'Ahşap ve Ön Yapımlı Çelik ile Alüminyum Alaşımlı Bileşenlerden Oluşan Dış Cephe İş İskelelerine Dair Tebliği', 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girdi. 


İMO Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, bugüne kadar iskelelere dair herhangi bir kural olmadığını belirterek, bu nedenle binlerce işçinin iskeleden düşme, iskele çökmesi sonucu ya —' yaşamını kaybettiğini, ya da sakat kaldığını söyledi. Ağır ve tehlikeli iş grubunda yer alan inşaat iş kolunda iş kazalarının diğer sektörlere göre 3-4 kat fazla olduğuna dikkat çeken Oğuz, Türkiye'de iskele kullanımının ilk kez kurallara bağlanmasının olumlu ancak yetersiz bir adım olduğunu açıkladı.



Antalya İleri






Geri Dön