16 / 04 / 2024

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden İSU tarafından Kandıra'da yaptırılan Namazgah Barajı'nda yine sorun çıktı. 


Ankaralı müteahhit Hitit İnşaat'ın başka illerde yaptığı işlerden dolayı hesaplarına bloke konulunca, olan taşeronlara oldu. Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor. 


AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en prestijli projelerinden biri olan, Kandıra ve civarındaki köylerin 100 yıllık su ihtiyacını karşılamak amacıyla, büyük beklentilerle temeli atılan Namazgah Barajı ile ilgili sorunlar bitmiyor. Bildiğiniz gibi 2011 yılının eylül ayında temeli atılan barajın ilk yüklenici firması İMA İnşaat iflas etmiş, yerine İMA gibi Ankaralı olan Hitit İnşaat gelmişti. Büyükşehir, geçtiğimiz yıl eylül ayında bitmesi gereken Namazgah Barajı'nı Hitit İnşaat'a teslim etmişti. 


HESAPLARA EL KONULDU 

Hitit İnşaat'ın da tıpkı ilk yüklenici firma gibi başka illerde yaptığı işlerden dolayı, birikmiş borçları nedeniyle hesaplarına bloke konulunca ortalık karıştı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan ve mağduriyetinin giderilmesi için İSU'ya başvurduklarında firmanın başka işlerinden dolayı hesaplarına bloke konulduğunu öğrenen Kemal Hafriyat yetkilileri ayaklandı. İSU'dan parasını düzenli olarak alan Hitit İnşaat'ın sadece Kemal Hafriyat'ı değil, baraj inşaatında çalışan 15 firmayı mağdur ettiği ortaya çıktı. 


İCRAYA VERECEKLER 

Hitit İnşaat'tan 15 bin lira ile 600 bin lira arasında alacağı olan ve paralarını bir türlü alamayan 15 firmanın yetkilisi şu sıralar büyük mağduriyet yaşıyor. Bu taşeron firmalardan biri olan ve Namazgah Barajı'nın inşaatında 6 aydır çalışan Kemal Hafriyat'ın yetkilileri Kemal Yılmaz, Osman Özkan ile Ufuk Yılmaz, Hitit İnşaat'tan alacakları olan 42 bin lirayı yargı yoluyla tahsil etmeye karar vardı. Kemal Hafriyat'ın yetkilileri yarın mahkemeye başvurarak, Hitit İnşaat hakkında icra kararı çıkaracak


Bizim Kocaeli 


Geri Dön