19 / 04 / 2024

insaat malzeme fiyatları

insaat malzeme fiyatları

İMSAD tarafından yayınlanan raporda inşaat sektöründe maliyet yapısında meydana gelen değişikliğe değinildi

İnşaat malzeme fiyatları düşüşe geçti! Demir fiyatlarında dev indirim! İşte 1 ton demirin fiyatı...

İnşaat malzeme fiyatlarında beklenen indirim haberleri gelmeye başladı. İnşaat demir fiyatları gerilemeye başladı. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç lira?

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektörün gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın özellikle beton ve çimento fiyatlarına yönelik yaptırımları sonrası gözler inşaat malzemesi fiyatlara çevrilirken demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Peki demir fiyatların ne kadar oldu?

İnşaat malzemelerinde fahiş fiyata dev ceza! Bakanlık harekete geçti!

Deprem bölgesinde yapım işleri ve malzeme fiyatlarında fırsatçılık yapan kişiler, 3 milyon 300 bin TL’nin üzerinde idari para cezası ile karşı karşıya kalacak.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

Tarım Kredi'de kırtasiye malzeme fiyatları çakıldı, onlarca üründe çılgın indirim var! 6-17 Eylül indirim kataloğu

Tarım Kredi Market 6-17 Eylül aktüel kataloğunu yayımlandı. Tarım Kredi'de kırtasiye malzemeleri fiyatları çakıldı, ayçiçek yağında çılgın indirim var.

2+1 konteyner ev ne kadar? Hemen teslim konteyner ev 1+1 kaç lira? İşte Eylül 2023 fiyat listesi...

Bağına bahçesine ev yapmak isteyen vatandaşlar inşaat malzeme fiyatlarının artmasından sonra diğer alternatiflere yöneldi. Bu kapsamda en çok konteyner evler tercih ediliyor. Peki, konteyner ev fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demirin fiyatı tavan yaptı! 17 Ağustos 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurundaki yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Bugün dolar rekor seviyesine yakın seyrederken piyasalar da doların etkisi ile şekilleniyor. İnşaat malzeme fiyatları bugün doların etkisi ile yükselişe geçt,. Bugün inşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi.

Prefabrik ev fiyatlarında indirim var mı? 50 metrekare prefabrik ev yaptırmak kaça mal olur?

Prefabrik evler kolay kurulum ve monte ediliyor. Bundan dolayı da bu yapılar sıkça tercih edilmektedir. Bu yapıların fiyatları kullanılan malzeme ve metrekaresine göre farklılık göstermektedir. İşte merak edilenler!

Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 8 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde demir fiyatlarına gelen indirim inşaat sektörüne bomba gibi düştü. İnşaat malzeme fiyatları tavan yaparken gelen indirim haberleri sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü. Demir fiyatları ne kadar oldu?  1 ton demir fiyatı kaç lira? 8 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Çimento fiyatları yüzde 20 zamdan sonra sabitlendi! Çimento fiyatları ne kadar oldu? 15 Nisan 2023 çimento fiyat listesi

Depremden etkilenen 11 ilde inşaat malzeme fiyatları çimento fiyatları yüzde 20 zamdan sonra sabitlendi! Peki Çimento fiyatları ne kadar oldu? 15 Nisan 2023 çimento fiyat listesi.

85 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 6 Mart 2023 fiyat listesi...

Prefabrik ev fiyatları, evin büyüklüğüne, malzeme kalitesine ve donanımına göre değişebilir. Ortalama bir prefabrik evin fiyatı 100.000 TL ile 300.000 TL arasında değişmektedir. İşte 6 Mart 2023 fiyat listesi...

Deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatları sabitleniyor! TOBB Başkanı resmen duyurdu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan inşaat malzemeleri fiyatları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

insaat malzeme fiyatları Haberi

insaat malzeme fiyatları

Türkiye’nin ilk detaylı aylık inşaat sektörü değerlendirme raporu olma özelliği taşıyan ve İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından yayınlanan raporda inşaat sektöründe maliyet yapısında meydana gelen değişikliğe değinildi.

Geleceğe hazırlanan müteahhitlik sektörünün proje yatırımlarını sürdürmesi, son kullanıcının ‘istenen alımları’ gerçekleştirmemesine karşın sektörün hareketli kalmasını sağlamıştır. Ancak son kullanıcı talep düzeyinin düşük kalması ve emtia fiyatlarında meydana gelen düşüş yapı malzemelerinin fiyatlarında da gerileme yaşanmasına neden olmuştur. Bununla birlikte aynı dönemde işçilere ötelenmiş zamların yapılması yapı maliyetlerini yukarı çekildi.

Burada daha önceki raporlarımızda da dikkat çektiğimiz noktayı yeniden belirtmek ve genel maliyetlerle, malzeme fiyatları arasında korelasyonun olduğunu vurgulamak gerekmektedir.  Genel inşaat maliyeti ile malzeme fiyatları aynı doğrultuda ilerlemektedir. İnşaat malzemesinin maliyet yapısında emtia fiyatlarının ağırlığı düşünüldüğünde inşaat sektörüne ilişkin maliyet rakamlarının analizinde...