26 / 04 / 2024

inşaat ruhsatı ne kadar

inşaat ruhsatı ne kadar

İnşaat ruhsatı, bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyenin imar birimi tarafından veriliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar? İşte inşaat ruhsatı maliyeti hesaplama 2015..

İnşaat ruhsatı almak ne kadara mal olur?

Bir arsa üzerinde yasal olarak yapı inşaatına başlanılabilmesi için öncelikle ilgili belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı, hazırlanan mimari projenin imar durumuna uygunluğuna göre onaylanıyor. Peki, inşaat ruhsatı almak ne kadara mal olu

İnşaat ruhsatı ne kadar?

İnşaat çalışmalarına başlamak için öncelikle belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, 2015 yılı inşaat ruhsatı ne kadar? İşte 2015 yılında uygulanan fiyat tarifesine göre inşaat ruhsatı harç bedelleri..

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2015!

Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren 2 yıl olup; Bu sürede yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp 5 yıl içinde bitirilmemesi durumunda ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2015 ne kadar?

İnşaat ruhsat harçları ne kadar?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamak için ilgili idarelerden inşaat ruhsatı alınması gerekiyor. Ruhsat için belediyeye harç ödeniyor. Peki, 2015 yılında inşaat ruhsat harçları ne kadar?

1 ton inşaat demiri ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç TL? 16 Ocak 2024 demir fiyatları

İnşaat piyasasının kalbi olarak bilinen demirin güncel fiyatları merak ediliyor. 1 ton inşaat demiri ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç TL?

İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam! Fiyatlar yerinde durmuyor! 1 ton demir ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına bugün 200 TL zam geldi. Son zamanlarda yükselişe geçen demir fiyatları inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zammın ardından 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 1 Kasım 2023 demir fiyat listesi. 

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

İnşaat sektörüne fahiş fiyat darbesi! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarına fahiş zam geldi. Beton ve çimento başta olmak üzere demir fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Peki bugün 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İnşaa demir fiyatları kaç lira? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Koçtaş’ta ahşap ve inşaat malzemeleri ne kadar? İşte 28 Ocak 2023 fiyat listesi…

Koçtaş’ta ahşap ve inşaat malzemeleri ne kadar? Bazı ahşap modelleri derledik. İşte 28 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bauhause’da inşaat malzemeleri ne kadar? İzocam çatı şiltesi 265 TL! İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bauhause’da inşaat malzemeleri ne kadar? İzocam çatı şiltesi 265 TL’den satışa sunuluyor. İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı?

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanmazsa ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Peki inşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat ruhsatı harcı 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2021 ne kadar oldu? İşte inşaat ruhsatı harcı 2021...

Kapaklı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı imzalandı!

Tekirdağ Kapaklı'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından inşa edilecek Kapaklı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı imzalandı.

inşaat ruhsatı ne kadar Haberi

inşaat ruhsatı ne kadar

İnşaat ruhsatı maliyeti hesaplama!

İnşaat ruhsatı, bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyenin imar birimi tarafından veriliyor.


İnşaat ruhsatını almak isteyen kimseler, gerekli belgeler ile birlikte belediyenin imar birimine müracaat ediyor. Ayrıca, inşaat ruhsatı maliyetlerinin de karşılanması gerekiyor.


Ruhsat, mimari projenin bölgenin imar planına uygun olması halinde ve gerekli harç bedellerinin ödenmesi durumunda ilgilisine veriliyor.


İnşaat ruhsatı maliyeti hesaplama 2015


Yeni Yapı Ruhsatı Alınmasına İlişkin Ücretler

1.1 Konut, Rezidans 1000 m2 ye Kadar m2 7.3 TL

1.2 Konut, Rezidans 1.000- 10.000 m2 8 TL

1.3 Konut- Rezidans 10.000- 50.000 m2 8.5 TL

1.4 Konut- Rezidans 50.000- 100.000 m2 9.2 TL

1.5 Konut, Rezidans 100.000 ve üzeri m2 9.7 TL

1.6 Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri vb.) 1.000 m2' ye kadar m2 10.9 TL

1.7 Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri vb.)...