24 / 04 / 2024

inşaat sektörü ek fiyat farkı

inşaat sektörü ek fiyat farkı

Kamu müteahhitlerine hükümetin yüzde 15 ile yüzde 25 oranında ek fiyat farkı vermesi tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri ek fiyat farkının beklentilerin altında kaldığını dile getirdi. 

İnşaat sektöründe gözler faiz indiriminde!

Geçtiğimiz sene başlatılan faiz kampanyasının rekor getirdiğini belirten Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, inşaat sektörünün bir faiz indirimi beklediğini söyledi.

İnşaat sektöründen fiyat artışları için ek tedbir talebi!

İnşaat demirinde son bir senede yüzde 116’ya ulaşan fiyat artışları kaydedildi. Sektördeki fiyat artışları sebebiyle, sektör temsilcileri her geçen gün bir açıklamada bulunuyor. Sektör temsilcileri, inşaat sektöründeki artışlar için ek tedbir istiyor.

İnşaat sektörünü kolaylaştıracak yazılım!

Bursa'da iş takibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan yazılım İmperium ile inşaat sektöründeki yönetim süreçlerinin tümü gerçek zamanlı olarak sisteme girilip, raporlanabiliyor.

İnşaat sektöründe sözleşmelere 'ek süre' talebi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi Selman Özgün, inşaat sektöründe, koronavirüs nedeniyle iş gücü tarafından üretime ara verilmesi ve bazı malzemelerin tedarikinde sıkıntı yaşanması üzerine değerlendirmelerde bulundu…

İnşaat sektöründe çek mağdurlarının sayısı arttı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Erol Ulusoy, bugünkü yazısında inşaat sektöründe yaşanan daralmayla artan çek ve senet sorununu kaleme aldı....

İnşaat sektöründe 200 bin ek istihdam hedefi!

2 milyon kişiye iş kapısı olan inşaat sektörü bu yıl hedef büyüttü. Sektöre gelen teşvikler 200 bin ek istihdam hedefi oluşturdu.

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 32. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü açıkladı.

İnşaat sektörü 2017'de 200 bin ek istihdam sağlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına destek veren inşaat sektörünün temsilcileri, teşvik ve KDV indirimlerinin katkısıyla 2 milyonluk istihdamın en az yüzde 10 artacağı görüşünde.

Isparta'da inşaat sektörü 380 sektörü harekete geçiriyor!

Isparta'da iş dünyasının lokomotifi olan inşaat sektörüyle ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı. Müteahhit tarafından yapılan apartman (ortalama 5-7 katlı) şehirde ki 380 sektörü de peyder pey harekete geçiriyor.

İnşaat sektörünün en önemli sorunu imar!

Çetin Batu İnşaat firmasının sahiplerinden Çetin Batu, inşaat sektörünün ekonominin gerçek anlamda lokomotifi konumunda olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründe kullanılan kredi tutarı yüzde 31,8 arttı!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Aralık 2014 döneminde 85 milyar lira düzeyinde olan inşaat sektörüne kullandırılan kredi tutarının Aralık 2015 itibarıyla yüzde 31,8 artışla 112 milyar liraya çıktığını bildirdi.

Yabancıya oturma izni inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Bakan Şimşek’in, Türkiye’den ‘belli ölçeğin üzerinde ev alana’ oturma ve çalışma izni vereceklerini açıklaması inşaat sektörünü heyecanlandırdı. İnşaat sektörü temsilcileri iç pazarda yaşanan durgunluğu yabancıya satışla telafi etmeye çalışacak.

Yüzde 25 ek emsal süresi inşaat sektörünü hızlandıracak!

05 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin Geçici Maddesi ile yüzde 25 ek emsal süresi, 01 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldı. Melih Tavukçuoğlu, bu imar avantajının inşaat sektörünü hızlandıracağını savunuyor.

inşaat sektörü ek fiyat farkı Haberi

inşaat sektörü ek fiyat farkı

Maliyetleri yüzde 500'lere ulaşan oranlarda yükselen kamu müteahhitlerine hükümetin yüzde 15 ile yüzde 25 oranında ek fiyat farkı vermesi sektörü hayal kırıklığına uğrattı. Bu fiyatlarla müteahhitlerin ayakta kalamayacağına dikkat çeken Türkiye Resmi Taahhüt Müteahhitler İşveren Sendikası (TÜRKİNŞA) Başkanı Servet Arslan, “Birileri artık bizim gözümüze de baksın” diye konuştu. 

Peki sektör temsilcileri ek fiyat farkını nasıl değerlendirdi? İşte detaylar ve inşaat sektöründeki son durum...

Servet Arslan, enflasyon yüzde 70'ken verilen yüzde 10 ilave fiyat farkının beklentinin altında olduğuna dikkat çekti, problemlerin halının altına itildiğini belirterek, “Birileri artık bizim gözümüzün içine baksın. Biz iş üretiyoruz. İdarecilerin, ‘eski kazandıklarına saysınlar' söylemi iyi niyetli değil. Bu en uzun süreli ve müdahalesi en geç olan kriz” açıklamasında bulundu. 

Bir ticaret odası yönetici de “Hazine ve Maliye...