18 / 04 / 2024

inşaat sektörü işsizlik son durum

inşaat sektörü işsizlik son durum

TUİK'in geçen yılın Aralık ayında açıkladığı verilerle son 5 yılın zirvesine çıkan işsizlik oranı, ekonomi çevrelerinde zor bir dönemin habercisi olarak görülürken anahtarın inşaat sektöründe olduğu belirtiliyor.

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

Doğanlar Holding 2021'de inşaat sektörü için 600 milyon TL bütçe ayırdı!

Doğtaş ve Kelebek'in patronu Davut Doğan, 2021 yatırımları içerisinde inşaat sektörü olduğunu dile getirerek bu alanda 600 milyon TL bütçe ayrıldığını belirtti. 

Murat Kurum: Pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada,''İnşallah pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak, firmalarımızın ulusal ve uluslararası alanda hızlı yükselişi devam edecek'' ifadelerini kullandı.

İngiltere'de inşaat sektörü iş başı yaptı!

İngiltere'de yeni tip koronavirüs sebebiyle 23 Mart'ta kısıtlamalar başlatılmıştı. 13 Mayıs'ta kısıtlamalar kısmi olarak gevşetildi, bazı sektörler ve inşaat sektörü 13 Mayıs'ta işbaşı yaptı...

En çok iş kazası inşaat sektöründe! 

Hak-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Raporu"nda, iş kazalarında, ilk sırada inşaat sektörünün yer aldığı belirtildi.

Workindo'dan inşaat sektöründe taşeron firmalar için iş imkanı!

Yapı ve inşaat sektöründe iş arayanlar için fırsatlar sunan Workindo.com, sitesinde inşaat taşeron firmalarına da iş imkanı sağlıyor...

İtalya'da inşaat sektörü yarın faaliyete geçiyor!

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle en çok etkilenen ülkelerden olan İtalya'da yarın "virüsle yaşayacağı dönem" olarak tanımladığı 2. aşamaya geçiliyor. Ülkede yarın inşaat sektörü iş başı yapacak...

New York'ta inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamalar 15 Mayıs'tan itibaren kaldırılabilir!

New York Valisi Andrew Cuomo gerçekleştirdiği basın toplantısında, New York kenti dışındaki imalat ve inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamaların 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kaldırılabileceğini ifade etti. 

Moody's: İnşaat sektöründe görünüm negatife döndü!

Moody's, küresel inşaat sektörü için görünümün negatife döndüğünü açıkladı. İnşaat sektörü için görünüm 2017'den beri ilk kez negatife döndü...

Workindo ile inşaat sektöründe evden iş bulma dönemi! 

Yapı-inşaat sektörüne özel kariyer sitesi Workindo.com, salgın günlerinde online iş ya da personel bulma imkanı sağlıyor...

inşaat sektörü işsizlik son durum Haberi

inşaat sektörü işsizlik son durum

TUİK'in geçen yılın Aralık ayında açıkladığı verilerle son 5 yılın zirvesine çıkan işsizlik oranı, ekonomi çevrelerinde zor bir dönemin habercisi olarak görülürken anahtarın inşaat sektöründe olduğu belirtiliyor. 


Şahika Grup Yapı Ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik verilerine değinerek, "Ülkemizin inşaat gibi çok önemli bir sektörde ciddi birikimi var. Atılacak doğru adımlarla inşaat. işsizliğe ilaç olabilir" dedi. Altuntaş, geçen yılın Aralık ayını kapsayan ve yüzde 10.9 oranında açıklanan işsizlik rakamlarının, 3 milyondan fazla kişiyi kapsadığını belirterek, açıklanan veriler içerisinde yer alan gençlerde işsizlik oranının yüzde 19.1 olmasının dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguladı. 


Türkiye'nin son yıllarda sağladığı ekonomik istikrarda inşaat sektörünün çok büyük bir sorumluluk üstlendiğini ve bu sorumluluğu bugüne kadar başarıyla yerine getirdiğini söyleyen Altuntaş, şöyle devam...