26 / 04 / 2024

inşaat sektörü proje

inşaat sektörü proje

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Emin Sazak, yılın birinci çeyreğinde inşaat sektöründeki büyümenin yüzde 5,9'a ulaşmasının memnuniyet verici olduğunu, sektördeki canlanmanın hem büyümeye hem de istihdama güçlü katkılarda bulunacağını belirtti..

İnşaat sektöründe mesleki yeterlilik projesi!

Avrupa Birliği Bakanı Bağış, Türkiye'nin AB sürecinin, sonucundan daha önemli olduğunu ve bu sürecin getirdiği kazanımların farkına varılması gerektiğini ifade etti.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti konut satışları yüzde 11 arttı!

TÜİK verilerini derleyen proje veri ve talep bankası YapıRadarcom tarafından yapılan açıklamaya göre inşaat sektöründeki dijitalleşmenin de katkısıyla 2020'de konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı.

Kovid-19 inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını birçok sektörü ve birçok şirketi olumsuz etkiledi. İnşaat sektöründe de pek çok proje ve yatırım ertelendi. Peki inşaat sektöründe koronavirüs salgını sürecinde neler yaşandı? İşte detaylar...

Michael Doring'in Türk inşaat sektörüyle ilgili öngörüleri! 

Türkiye'de 20 yıldır aktif olan ABD merkezli uluslararası inşaat / proje yönetimi şirketi Turner International’ın Operasyon Genel Müdürü Michael Doring, gelecek hedeflerini paylaştı ve Türkiye inşaat sektörüyle ilgili öngörülerini aktardı. 

EMSİAD'dan inşaat sektöründe yerli malzeme teşviki!

EMSİAD, Yerli Marka Kullanımı ile Tam Kapasiteli Sanayi Tesisleri Projesi için çalışmalara başladı. Proje ile Türkiye inşaat sektöründe yerli marka üretimli malzemelerin kullanımını teşvik edilecek.

İnşaat sektöründe iyi noktada prestijli proje yapılmalı!

Kocaeli inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Yalçın Eldoğan, " Sırf iş yapmak için konut yapmanın anlamı yok. Sektörde iyi noktada, iyi proje, prestijli proje yapılmalı." dedi.

Ömer Göktaş: İnşaat sektörü desteklenmeli!

Vizyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Göktaş, Vizyon İnşaat’ın proje ve hedeflerinden bahsederek, inşaat sektörünün büyümesi, büyümesi için de desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İnşaat sektöründe arsa pürüzleri giderilmeli!

Beğen İnşaat Yöneticisi Vehbi Demirci, Beğen İnşaat'ın proje ve hedeflerinden söz ederek, inşaat sektörüne dair birçok paylaşımda bulundu. Demirci, Belediyeyelerden arsa pürüzleri hakkında yardım etmelerini istedi.

Jeopolitik riskler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk inşaat sektörü yılın ilk yarısında yurtdışında 8.2 milyar dolar değerinde 69 yeni proje üstlenirken; yılın genelinde sektörün iş hacminin Rusya ekonomisi kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdürmesi bekleniyor.

Toya Yapı'dan inşaat sektöründen ilk kez uygulanacak teknoloji!

Toya Yapı, Türkiye inşaat sektöründe ilk kez uygulanacak bir teknolojiye imza attı. Şirket, yeni yazılım teknolojisi 'Artırılmış Gerçeklik' ile Toya Moda projesinin tüm detaylarını proje hakkında bilgi almak isteyenlerin gözü önüne getiriyor.

inşaat sektörü proje Haberi

inşaat sektörü proje

 

TMB açıklamasına göre birlik, "Temmuz 2013 - İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nu yayımladı.

Rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emin Sazak, yılın birinci çeyreğinde inşaat sektöründeki büyümenin yüzde 5,9'a ulaşmasının memnuniyet verici olduğunu, sektördeki canlanmanın hem büyümeye hem de istihdama güçlü katkılarda bulunacağını söyledi.

Hükümetin gündemindeki mega projelerin sektöre canlılık katacağını aktaran Sazak, projelerin çevresel etki analizi, planlama, tasarım, yatırım ve finansman boyutlarının bütünsel bir yaklaşım içerisinde ele alınmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.


Yılın ikinci çeyreği geride kalırken dünyada büyüme beklentilerinin aşağı yönde revize edildiğine dikkati çeken Sazak, "Çin ekonomisindeki yavaşlama kaygı vermekte, Avrupa'daki durgunluğun beklenenden daha uzun süreceği öngörüleri artmakta, Türkiye'nin büyümesi hız kesmektedir. Gençlerin yüksek oranlı işsizliği pek çok ülke için ciddi bir sorun kaynağı oluşturmaktadır. Gelişmekte olan ülke ekonomilerinin kırılganlığı artmakta, Suriye...