19 / 04 / 2024

inşaat sektörü verileri

inşaat sektörü verileri

Şubatta hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,5 oranında artışla 79,5'e yükseliş gösterdi. Güven endeksleri, perakende ticarette yüzde 1,9 azalışla 90,8, inşaatta ise yüzde 8,7 düşüşle 51,8'e geriledi.

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

İnşaat sektörü yine lokomotif!

GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 3'ncü çeyrekre bir önceki yılın aynı dönemine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak inşaat sektörü yüzde 18.7 arttı.

İnşaat sektörü hep yükselişte mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Özatay bugünki yazısında inşaat sektöründeki verilerin yükselişini değerlendirdi.

İnşaat sektöründeki büyüme ekonomiyi olumlu etkiliyor!

Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz; TÜİK verilerindeki inşaat ve ihracat rakamlarını değerlendirdi.

İnşaatta yeni iş siparişleri Ağustos'ta arttı!

İnşaat sektöründe Mart ayından beri durgun seyreden yeni iş siparişleri seviyesi Ağustos'ta arttı. İMSAD tarafından yayımlanan raporda sektörün bu artıştan moral bulduğu ifade edildi.

İnşaat sektörü darbe girişimini çabuk atlattı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 yılındaki verilerine göre konut satışlarında toparlanma yaşanmış. 15 Temmuz sonrası ekonomiyi canlandırmak için düzenlenen konut kampanyaları sektöre yaradı.

Türkiye ekonomisi inşaatla büyüyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Fatih Özatay bugünkü yazısında Ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi.Özatay yazısında inşaat dışı yatırım açısından Türkiye ekonomisi iyi bir performans göstermediğini belirtti.

İnşaatta son 10 yılda 20 kat artış yaşandı!

Ege Bölgesi Sanayi odası( EBSO) verilerine göre, 2004-2014 yılları arasında sanayicilerin kullandığı kredi yüzde 749 artarken, inşaatçıların kullandığı kredilerin yüzde 2 bin 62 olarak arttığı belirtildi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

2020 inşaat sektörü kariyer grafiği açıklandı!

Yapı-inşaat sektörüne özel online kariyer ve hizmet platformu Workindo 2020 yılı site verileri üzerinden inşaat sektörünün kariyer ve online pazaryeri infografiğini yayınladı.

İnşaat sektöründe toparlanma sürecine girildi!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevrelerince dikkatle izlenen aylık sektör raporu yayınlandı. Rapora göre, inşaat sektörü temmuz verileri değerlendirildiğinde hızlı bir toparlanma süreci yaşadı.

Singapur'da inşaat sektöründe yüzde 22,9 daralma!

Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın verileri incelendiğinde, inşaat sektöründe bir önceki çeyreğe göre yüzde 22,9 daralma görüldü.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da 77,1'e yükseldi!

Temmuz 2018 ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi 77,1'e yükseldi...

İnşaat sektöründe güven artışı konut fiyatlarına yansıyor mu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Levent Alkan bugünkü yazısında, HKFE ve TUİK Konut Satış Verileri'nden bahsetti. Alkan, inşaat sektörü güven artışının fiyatlara yansıyıp yansımadığını değerlendirdi.

Hazır beton ve inşaat sektörü hareketlendi!

Türkiye Hazır Beton Birliği (ERMCO) tarafından Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı. Hazır Beton Faaliyet Endeksi Nisan ayında artış gösterdi. Hazır beton ve inşaat sektörünün hareketlendiği kaydedildi.

Bursa'da inşaat sektörü canlı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSIAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, 2016 yılı konut satış verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gökçadır, yüzde 4,6'lık artışın inşaat sektöründeki dinamizmin göstergesi olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş inşaat sektörünün yıldızı oldu!

Türkiye’de en büyük üçüncü sektör olan inşaat, 2016 yılı verileri ile umut olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı birçok markaya üretim yapan Kahramanmaraş, inşaat sektörünün de yıldızı oldu.

ABD'de inşaat sektöründe istihdam 27 bin arttı!

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin üzerinde geldi.Sektör bazında bakıldığında inşaat sektöründe 27 bin artış oldu.

İngiltere'de inşaat sektörü hız kazandı!

İngiltere' de Ocak ayı Markit/CIPS satın alma yöneticileri endeksi (PMI) inşaat sektörü büyüme verileri 64,6 ile Ağustos 2007'den bu yana en hızlı artışını kaydetti...

İngiltere'de inşaat sektörü Ocak ayında büyümesini sürdürdü!

İngiltere' de Ocak ayı Markit/CIPS satın alma yöneticileri endeksi (PMI) inşaat sektörü büyüme verileri 64,6 ile Ağustos 2007'den bu yana en hızlı artışını kaydetti...

inşaat sektörü verileri Haberi

inşaat sektörü verileri

TÜİK, Şubat ayı sektörel güven endekslerini yayımladı. Buna göre; mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Ocak ayında 78,3 iken, Şubat ayında yüzde 1,5 oranında artarak 79,5 oldu. 


Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi de bir önceki ayda 56,7 iken, Şubat ayında yüzde 8,7 oranında azalarak 51,8 değerini aldı.

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 12,1 ve yüzde 6,4 azalarak 40,8 ve 62,8...