16 / 04 / 2024

Singapur'da inşaat sektöründe yüzde 22,9 daralma!

Singapur'da inşaat sektöründe yüzde 22,9 daralma!

Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın verileri incelendiğinde, inşaat sektöründe bir önceki çeyreğe göre yüzde 22,9 daralma görüldü.



Tüm dünyada ilk çeyrek büyüme verilerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ne kadar daralma olacağı araştırılırken Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (MTI), ülkede gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) ilk çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 ve bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 10,6 daraldığını duyurdu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kovid-19 salgının önlenmesiyle ilgili tedbirlerin, inşaat ve hizmet sektörlerini etkilemesi nedeniyle Singapur ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde 2019’un aynı çeyreğine göre yüzde 2,2 daralma yaşandığını açıkladı. Ekonomide ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 10,6 daralma meydana gelirken, bu durum 2009 yılından beri göre en kötü GSYH daralması olarak açıklandı. MTI, bu yıl için GSYH büyüme tahminini "eksi 4-eksi 1" aralığına indirdi. MTI, Kovid-19 salgını nedeniyle şubat ayında büyüme tahminini aşağı yönlü revize etmişti. Açıklamada, GSYH'de bu yılki ikinci aşağı yönlü revizeye sebep olarak Kovid-19 salgınının artması ve yurt içi ve yurt dışındaki ekonomik bozulmalar yaşandığı belirtildi.

Singapur, ocak ayından beri dünya çapında 21 binden fazla insanın hayatına mal olan virüs salgınıyla mücadele sürerken, MTI verileri, salgının ülkenin hizmet, inşaat ve imalat sektörüne ağır darbe indirdiğini belirtti. Mevsim etkileri azalan GSYH'yi oluşturan faaliyetler değerlenirildiğinde inşaat sektöründe bir önceki çeyreğe göre yüzde 22,9 ve hizmet sektörün de 15,9 daralma görüldü. Ülkede, yeni tip koronavirüs vaka sayısı 631, ölüm sayısı 2 oldu.


Geri Dön