25 / 04 / 2024

İnşaat sektörün firma sayısı

İnşaat sektörün firma sayısı

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

İnşaat sektöründeki firma sayısı 10 yılda yüzde 43,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

İnşaat sektöründe taşeronların önemi!

Koronavirüs salgını nedeniyle duraklama dönemine giren inşaat sektörüne yapılan teşviklerle gerek firmalar gerekse de çalışanlar için birçok iş fırsatının kapıları açılıyor. Workindo da taşeron firma arayanlara ve firmalara teklif vermek isteyen taşeronlara yeni projelerle buluşturuyor.

Van'daki müteahhitler inşaat sektörünü değerlendirdi!

Van'da bu yıl inşaat sektöründe büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Yaşanan hareketlilik bir çok sektörü de beraberinde tetikliyor. Firma yetkilileri konuştu. Kaynak: Van'daki Müteahhitler inşaat sektörünü konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arka arkaya inşaat sektörüne destek veren sözleri, yatırımcıları rahatlattı. Sektörün devleri, "Kriz var diye bizi yıpratmaya çalışanlara en iyi cevap verildi" dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat sektörünü tahrik etmeliyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemi değerlendirdi. Erdoğan, " İnşaat sektörünü asla hafife almıyorum, inşaat sektörü ile sanayi at başı gider. Biri bir kenarda kalsın asla olmaz. İstihdam diyorsak inşaat sektörünü tahrik etmemiz lazım." dedi.

Seçimler inşaat sektörünü etkilemedi!

Bayraklı Tower, Ege Suits, Point Bornova gibi projelere imza atan Kavuklar'ın Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, inşaat sektörünün bundan önceki seçim dönemlerindeki gibi durgunluk içinde olmadığını dile getirdi.

Dolar'daki artış Ordu'da inşaat sektörünü etkiledi!

Ordu’da sürekli olarak gelişmekte olan inşaat sektörünün Dolardaki artıştan dolayı olumsuz etkilendiği ve sektörde bir yavaşlama olduğu söylendi..

İş kazalarının en çok yaşandığı sektörlerden biri inşaat sektörü!

"Güvenli iskele, iskelede Güvenlik Projesi" eğitim seminerinde konuşan iş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İs mail Gerim Türkiye'de yıllık meydana gelen kazaların 3'te 1 oranının sadece inşaat sektöründe gerçekleştiğini kaydetti

İnşaat sektöründe iş kazasını standart dışı iskeleler artırıyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, Türkiye'deki iş kazalarının 3'te 1'inin inşaat sektöründe yaşandığını söyledi.

Kurdaki değişim inşaat sektörünü etkilemeyecek!

Kurdaki değişimin inşaat sektörünü etkilemeyeceğini söyleyen Bulvar İstanbul'un patronu Bilal Aydoğan, "Cezayir'de kur farkı yüzde 45. Ona rağmen iş yapıyoruz. Türkiye'de bir sendeleme olmaz" dedi

TÜMSİAD Eskişehir şubesi inşaat sektörü sorunlarını masaya yatırdı!

TÜMSİAD Eskişehir Şubesi inşaat sektörünün sorunlannın masaya yatırıldığı bir çalıştay düzenledi. Derneğin Sektör Kurulu Başkanı Nail Yiğit öncülüğünde gerçekleştirilen Çalıştayın Moderatörlüğü'nü Cavit Çakır yaptı.

İnşaat sektörü Adana'nın kalkınmasında önemli faktör!

Seyhan belediye Başkanı Zeydan Karalar,İnşaat sektörünün ülkelerin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirterek, bu anlamada Adana'nın da kalkınabilmesi için de inşaat sektörünün hareketlenmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm inşaat sektörünü olumlu etkileyecek!

Hükümetin gündeminde bulunan, kamu özel ortaklığı ile ihale edilen büyük ölçekli altyapı ve üstyapı projeleri ile kentsel dönüşüm projeleri, inşaat sektörü üretiminin artmasını sağlayacak değerli fırsatlardır.

İnşaat sektörün firma sayısı Haberi

İnşaat sektörün firma sayısı

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında artış gösterdi.

Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle gerçekleştirilen "Sektör Bilançoları 2020" araştırmasından derlediği bilgilere göre, son 10 senede inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısında düzenli artış gözlenirken buralarda çalışanların sayısı dalgalı şekilde seyretti.

Söz konusu sektörün firma sayısı 2011 yılında 88 bin 701 iken bu sayı 2015 yılında 100 bin 931'e, 2019 yılında 121 bin 494'e çıktı. Sektör, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkili olduğu 2020 yılında da firma sayısını yaklaşık olarak yüzde 4,6 artırdı. Açıklanan verilere göre, yine aynı dönemde firma sayısı 127 bin 50'ye yükseldi. Böylelikle açıklanan rakamlara göre, 2011-2020 döneminde inşaat sektöründe faaliyet gösteren...