25 / 04 / 2024

Akkuş Grubu inşaat sektöründe kendi markasını yaratmayı hedefliyor!

Akkuş Grubu inşaat sektöründe kendi markasını yaratmayı hedefliyor!

10 şirketi arasında yer alan Akkuş Grubu, iki yıl önce girdiği inşaat sektöründe de hızlı büyüyor. Avrupa'nın önemli markalarına satan Akkuş Grubu, inşaat sektöründe ise kendi markasını yaratma hedefinde.



10 şirketi arasında yer alan Akkuş Grubu, iki yıl önce girdiği inşaat sektöründe de hızlı büyüyor. Yılda 1800'ü aşkın model geliştirerek ürettiği denimleri Avrupa'nın önemli markalarına satan Akkuş Grubu, inşaat sektöründe ise kendi markasını yaratma hedefinde. Grup, İstanbul Beylikdüzü'nde tamamlayıp tapularını teslim ettiği 48 dairelik butik proje Alya Residence'ın ardından yine Beylikdüzü'nde bir başka butik projenin inşaatına başladı. Alya 2 adlı bu projede de 26 daire yer alıyor. Grup bir yandan Alya 2'nin çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da Beylikdüzü-Yakuplu'da yer alacak 200 konutluk bir sonraki projenin hazırlıklarını yapıyor.


Akkuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, inşaat sektörüne girişlerini şöyle anlattı:

"Biz tekstilciler biraz fazla paramız olursa gidip arsa alırız. Portföyümüzde epeyce arsa birikmiş olduğunu gördük. Ağırlıklı olarak Beylikdüzü ve Avcılar'da yer alan bu arsalar atıl duruyordu, ya satmalıydık ya da bunlarla ilgili bir proje geliştirmeliydik. Biz ikinci yolu seçtik. Şu ana dek iki arsamızı projelendirdik, birini sattık, diğerinde inşaat sürüyor. Yakuplu'daki arsamızda kazmayı sonbaharda vuracağız. Beylikdüzü'ndeki arsalarımızdaki işlerimiz 2020'de biter diye düşünüyoruz. Sonra da rotayı önce Avcılar'a, ardından Yenibosna'ya çevireceğiz."


'Taşeronları üzmüyoruz'

Yıllarca tekstilde faaliyet gösterdikten sonra inşaat sektörüne girince iki sektör arasındaki farklılıkları gördüklerini dile getiren Abdülkadir Akkuş şunları söyledi:

"Biz tekstilde özellikle de ihracatçı bir firma olarak şuna alıştık, şirketini kurumsal ilkelerle yöneteceksin, ürün sattığın firmalarla dürüst ilişkiler kurarken bir taraftan da tedarikçilerine ödemelerinde titiz olacaksın. İnşaat sektörüne girince gördük ki bazı müteahhitler, taşeronları bayağı üzüyor. Biz tekstilde uyguladığımız prensipleri inşaatta da uyguluyoruz. Gününde ödüyoruz. Taşeronlarımız bizden memnun."


Üçlü formül: Lokasyon, kalite ve zamanında teslim

İnşaat sektöründe kalıcı olmak istediklerini, bunun yolunun da müşteri memnuniyetinden geçtiğini kaydeden Akkuş şöyle dedi:"İlk olarak lokasyon çok önemli. Bizim Beylikdüzü'ndeki ilk projemiz Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde... Burası şu anda Beylikdüzü'nün en prestijli mahallelerinden biri. İkinci projemiz de yine o bulvar civarında... İkincisi örnek dairede kullandığımız malzemenin aynını tüm dairelerde kullanıyoruz. Zarar etsek bile ürünü değiştirmiyoruz. Akıllı ev sistemlerini kullanıyoruz. Bütün ankastre ürünlerimiz Arçelik. Mutfak dolaplarımız lake. Asma tavanlar cam ayna, salon ve giriş... Vitrifiye Vitra. Markalı ürünleri tercih ediyoruz. Önemli olan sözünden dönmemek. Üçüncüsü zamanında teslim. Biz ilk projemizi nisan dedik ve nisanda teslim ettik, kat mülkiyet tapularını vererek."


İki yıl yönetim ve tamirat garantisi

Teslim ettikleri projelerde yönetimi iki yıl kendilerinin üstlendiğini kaydeden Akkuş, "Tüketiciye karşı sorumluluklarımız var. Devlet bunu yasayla zorunlu hale getirmemiş ama biz sattığımız evlere iki yıl garanti veriyoruz. İki yıl içinde standart ürünlerde bir arıza olursa tamir ediyoruz. Bizce en önemli reklam ağızdan ağıza hizmet kalitemizin yayılması" dedi.

Beylikdüzü'nde konutların metrekare fiyatlarının 2 bin 600 lira ile 4 bin lira arasında değiştiğini belirten Akkuş, Alya Residence'ta 2 bin 600 liradan satış yaptıklarını, Alya 2'de ise 4 bin liraya yakın bir fiyat belirlediklerini anlattı. Akkuş, müteahhitler arasında rekabetin arttığını, kendilerinin de bir adım önde olmak istediklerini, bu nedenle Alya 2'de standart ankastre cihazlara ek olarak bulaşık makinesi de olacağını, yatak odası pencerelerine panjur takacaklarını söyledi.


'Keşke bu sektöre daha önce girseydim'

Akkuş Grubu'nun geçen yıl 150 milyon liraya yakın ciro elde ettiğini bildiren Abdülkadir Akkuş, bunun 100 milyon lirasının çeyrek asırlık işleri tekstilden, 20 milyon lirasının Güneşli'de işlettikleri akaryakıt bayiinden, 30 milyon lirasının da ilk defa adım attıkları inşaat sektöründen geldiğini anlattı. Akkuş, "İnşaat sektörüne daha önce girmediğime pişmanım. 2002'de AK Parti hükümeti ilk kurulduğu zaman girseydik çok iyiydi, oradan kaybettik. Ama sektörde hala yüksek potansiyel var. İnşaattan memnunuz. Önümüzdeki seneleri daha iyi görüyoruz" dedi.


Dünya


Geri Dön