19 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün 2023 hedefleri son durum

İnşaat sektörünün 2023 hedefleri son durum

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beraberinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'ni (GAİMDER) ziyaret etti.

2024'te inşaat sektörünü zor günler bekliyor! Devlet eli şart!

2023 yılı inşaat sektörünün küçüldüğü bir yıl olarak geride kaldı. 2024 yılında ise inşaat sektörünü zor günlerin beklediği belirtildi. 

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

İnşaat sektöründe dünyanın lider ülkelerindeniz!

İstihdam kapasitesi her geçen yıl artan inşaat sektöründe 2023’e kadar 114 bin yeni çalışanın işe alınması bekleniyor. BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci,"Biz sektörde dünyanın da lider ülkelerindeyiz." dedi.

İnşaat sektörü canlılığını artırıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör, bugün ki köşe yazısında 'İnşaat sektörü ağırlığını koruyor' başlığını ele aldı. İşte, Tevfik Güngör'ün köşe yazısı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arka arkaya inşaat sektörüne destek veren sözleri, yatırımcıları rahatlattı. Sektörün devleri, "Kriz var diye bizi yıpratmaya çalışanlara en iyi cevap verildi" dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat sektörünü tahrik etmeliyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemi değerlendirdi. Erdoğan, " İnşaat sektörünü asla hafife almıyorum, inşaat sektörü ile sanayi at başı gider. Biri bir kenarda kalsın asla olmaz. İstihdam diyorsak inşaat sektörünü tahrik etmemiz lazım." dedi.

Seçimler inşaat sektörünü etkilemedi!

Bayraklı Tower, Ege Suits, Point Bornova gibi projelere imza atan Kavuklar'ın Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, inşaat sektörünün bundan önceki seçim dönemlerindeki gibi durgunluk içinde olmadığını dile getirdi.

Dolar'daki artış Ordu'da inşaat sektörünü etkiledi!

Ordu’da sürekli olarak gelişmekte olan inşaat sektörünün Dolardaki artıştan dolayı olumsuz etkilendiği ve sektörde bir yavaşlama olduğu söylendi..

İş kazalarının en çok yaşandığı sektörlerden biri inşaat sektörü!

"Güvenli iskele, iskelede Güvenlik Projesi" eğitim seminerinde konuşan iş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İs mail Gerim Türkiye'de yıllık meydana gelen kazaların 3'te 1 oranının sadece inşaat sektöründe gerçekleştiğini kaydetti

İnşaat sektöründe iş kazasını standart dışı iskeleler artırıyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, Türkiye'deki iş kazalarının 3'te 1'inin inşaat sektöründe yaşandığını söyledi.

Kurdaki değişim inşaat sektörünü etkilemeyecek!

Kurdaki değişimin inşaat sektörünü etkilemeyeceğini söyleyen Bulvar İstanbul'un patronu Bilal Aydoğan, "Cezayir'de kur farkı yüzde 45. Ona rağmen iş yapıyoruz. Türkiye'de bir sendeleme olmaz" dedi

TÜMSİAD Eskişehir şubesi inşaat sektörü sorunlarını masaya yatırdı!

TÜMSİAD Eskişehir Şubesi inşaat sektörünün sorunlannın masaya yatırıldığı bir çalıştay düzenledi. Derneğin Sektör Kurulu Başkanı Nail Yiğit öncülüğünde gerçekleştirilen Çalıştayın Moderatörlüğü'nü Cavit Çakır yaptı.

İnşaat sektörünün 2023 hedefleri son durum Haberi

İnşaat sektörünün 2023 hedefleri son durum

Türkiye'nin birlik beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu günleri yaşadıklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, "Milletçe, sağduyulu bir şekilde, tahriklere kapılmadan, birlik ve beraberlik içerisinde bu günleri atlatmalıyız" dedi. Apa ziyarette, inşaat sektörünün yanı sıra Gaziantep'in sorunlarını da Bakan Şimşek'e aktardı. Apa, önümüzdeki dönemde meclis gündemine gelecek olan müteahhitlik meslek yasasının çıkmasıyla ilgili de Bakan Şimşek'ten destek istedi. Firmaların mağduriyetine yol açan Asansör Yönetmeliği'nin, yaptıkları girişimler sonucu Ocak 2016'ya kadar ertelenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren İbrahim Apa, Bakanlığa ve Belediye Başkanlarına teşekkür etti. EDAŞ kaynaklı problemlerinin halen çözüm beklediğini dile getiren Apa enerji altyapısını kendi cebinden karşılayan inşaat firmalarının, aynı ilgiyi EDAŞ'tan göremediğine dikkat çekti. Gaziantep'te bazı kamu binalarının yetersiz kaldığım da belirten Apa "Tapu ve Kadastro binası...