19 / 04 / 2024

inşaat şirketleri kredi yapılandırma

inşaat şirketleri kredi yapılandırma

Ekim ayında İstanbul'daki 8 firma ile 1 milyar 45 milyon TL'lik yapılandırma gerçekleştirildi. Bu firmalardan 5'i inşaat sektöründen oldu. İnşaat şirketleri 996 milyon TL'lik borcu yapılandırdı.

Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı!

Türkiye Bankalar Birliği, son 3 yılda bankaların 193.5 milyar TL'lik krediyi yeniden yapılandırdığını finansal yeniden yapılandırma anlaşması verilerinin dipnotunda duyurdu. Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

Anadolu 500 listesindeki inşaat şirketleri 2020!

Ekonomist Dergisi, Anadolu 500 listesini açıkladı. Peki Anadolu 500 listesine hangi inşaat şirketleri adını yazdırabildi? İşte Anadolu 500 listesine adını yazdıran inşaat şirketleri...

Özbekistan Taşkent'teki gökdelenin inşaatı 2022'de tamamlanacak!

Türk ve Özbek inşaat şirketleri tarafından Taşkent'te inşa edilen ve bölgenin en yüksek gökdeleni olacak gökdelenin yapımı gelecek sene tamamlanıyor. 

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Fortune 500 listesinde hangi inşaat şirketleri var?

Fortune 500 Türkiye 2020 listesi yayınlandı. Listede inşaat sektöründe faaliyette bulunan 30 firma yer aldı. İşte Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri...

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

İnşaatı 30 yıldır tamamlanamayan otele Alman bankası el koydu!

1991'de Ankara'da inşa edilmeye başlanan fakat kredi borcu nedeniyle yarım kalan 35 katlı otel ve alışveriş merkezinin inşaatına kredi sağlayan Alman bankası el koydu.

İnşaat şirketlerinden pandemiye özel projeler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından inşaat şirketleri de yeni modeller üretmek zorunda kaldı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konuyla ilgili “İnşaat sektörü sanayi devrimini gerçekleştirmedi” ifadelerini kullandı.

İnşaat malzeme maliyetleri yüzde 30,48 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bina inşaatlarının malzeme maliyetleri son bir yıl içerisinde yüzde 30,48 artış kaydetti. Bu durum karşısında inşaat şirketleri dijital platformlara yöneldi.

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

inşaat şirketleri kredi yapılandırma Haberi

inşaat şirketleri kredi yapılandırma

Türkiye Bankalar Birliği Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması büyük ölçekli şirketler verilerine göre, 2021 Ekim'de 8 firmanın 1 milyar 45 milyon TL'lik borcu yapılandırıldı. Dünya Gazetesi'nden Şebnem Turhan'ın haberine göre; bu yapılandırmanın 996 milyon TL'lik kısmı ise 5 inşaat şirketine ait. Böylece çerçeve anlaşması boyunca 39 inşaat şirketiyle 13.3 milyar TL'lik borç yapılandırıldı. Ekim ayında küçük ölçekli hiçbir firmayla yapılandırma anlaşmasına imza atılmadı. Diğer taraftan firmaların çerçeve anlaşması dışında yaptıkları borç yapılandırması ise 2021 Ekim itibariyle 245.9 milyar TL'ye ulaştı. 

Ekim ayında İstanbul'daki 8 firma ile 1 milyar 45 milyon TL'lik yapılandırma gerçekleştirildi. Bu firmalardan 5'i inşaat sektöründen olurken, yapılandırma tutarı ise 996 milyon TL olarak gerçekleşti. Diğer sektörden 1 firma ile de 47 milyon TL'lik yapılandırmaya imza atıldı. 

FYYS...