23 / 04 / 2024

inşaatlarda kadın çalışırmı

inşaatlarda kadın çalışırmı

Çarşıbaşı ilçesinde bir inşaat tuğla çeken 4 kadın çalışmalarıyla erkeklere adeta taş çıkartırken, 3 çocuk annesi Emriye Güdü (50) 26 yıl önce bu mesleğe başladığını belirtirken hep inşaat sektöründe çalıştığını belirtiyor...

Altın almak isteyenler dikkat! Yatırım için hangi altın alınmalı? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın alıp satmak isteyen yatırımcılar bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Yatırım için hangi altın alınmalı? 

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

İŞKUR açıkladı! Hastane ve sağlık kurumlarına kadın erkek personel alınacak...

Hastane personel alımlarına hakkında yapılan açıklama kapsamında, aktarılan son habere göre İŞKUR üzerinden hastane personeli alımı başladığı açıklandı. Buna göre, hastane ve sağlık kurumlarına 18-57 yaş arası kadın erkek personel alımı gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Kamu kuruluşuna, kadın erkek sözleşmeli personel alımı yapılacak...

Kamu kurumunda çalışmak isteyenler adaylar için  yeni bir personel alım duyurusu daha yapıldı. Buna göre kadın ve erkek personel alımı yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

KPSS puanı ile üniversiteye kadın erkek personel alımları yapılacak!

Personel alımı haberi bekleyenlere yine güzel bir haber geldi. Yapılan açıklama kapsamında aktarılan son habere göre Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında üniversite personel alım ilanı açıklandı. Sözleşmeli olarak yapılacak personel alımına kadın erkek başvuru yapılabileceği bildirildi.

KPSS'den düşük puan alanlara son dakika müjdesi! Kadın ve erkek tam 200 yeni itfaiye eri alınacak!

KPSS'den düşük puan alanların beklediği müjde sonunda geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, kadın ve erkek tam 200 yeni itfaiye eri alınacağı belirtildi.

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapacak! İşte başvuru tarihi ve tüm detayları...

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapacağını duyurdu. Peki, başvurular başladı mı, başvuru şartları belli oldu mu? İşte detaylar...

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut fiyatları, hane halkı geliri, kredi faiz oranları ve kredi taksit tutarlarını göz önüne alarak hazırladığı ve merakla beklenen Türkiye geneli için konut satın alınabilirlik endeksini yayınladı. 

Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı? Altın alacaklar dikkat! Altın yatırımı için doğru zaman mı? Tek tek açıklandı! 

Altın alacak vatandaşlar 'Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı?, Altın yatırımı için doğru zaman mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. Uzman isimler tek tek açıkladı. İşte merak edilenler...

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

İstanbul Merter’de tekstil ve hazır giyim alanında hizmet verecek yeni bir alışveriş merkezi faaliyete geçecek. Mimar Şükrü Gürsoy tarafından tasarlanan ‘Sentez Mermer’ AVM, 24 bin metrekarelik büyüklüğü ile en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olacağı belirtiliyor.

inşaatlarda kadın çalışırmı Haberi

inşaatlarda kadın çalışırmı


Trabzon’da inşaatlarda tuğlayı genellikle kadınlar taşıyor. Kadınlar tuğla taşıyarak aile bütçesine katkıda bulunurken, işlerinin hiç de zor olmadığını ifade ediyorlar.


Çarşıbaşı ilçesinde bir inşaat tuğla çeken 4 kadın çalışmalarıyla erkeklere adeta taş çıkartırken, 3 çocuk annesi Emriye Güdü (50) 26 yıl önce bu mesleğe başladığını belirtirken hep inşaat sektöründe çalıştığını belirtiyor.


Trabzon'ún ilçelerinin yanı sıra Rize’de bile tuğla taşıdığını belirten Güdü, “26 yıldır hep tuğla işi yaptım. Trabzon’un ilçelerinin yanı sıra Rize’de bile tuğla taşımacılığı yaptım. Bu işe önceleri inşaatlara tuğla çekerek başladık. Kamyonlar geliyordu bizde yükleyelim dedik ve bugüne kadar bu işi getirdik. Hiç zor olmadı. Şimdi bu işi kolayladık tabiki zorluğu da var. Ücretimiz de tatmin edici. İşe gitmediğimiz gün evde canımız sıkılıyor. 3 çocuğum var. Hem babaanneyim hem...