28 / 03 / 2024

inşaatlarda mesleki yeterlilik belgesi şartları

inşaatlarda mesleki yeterlilik belgesi şartları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 26 Mayıs'a kadar 40 meslek için getirdiği yeterlilik belgesi için süre uzadı.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

98 bin kişi işsiz kalabilir! O şart yılbaşından sonra getiriliyor! İşte detaylar!

Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu valeler için getirildi. Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu yılbaşından sonra aktif olacak. İşte detaylar!

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Niğde'de 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB), 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni teslim etti.

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19 pandemisi sonucunda 16 Mart tarihinde durdurulan Mesleki Yeterlilik Sınavlarının, bugün itibariyle yeniden başladığını duyurdu. 

Antalya'da mesleki yeterlilik belgesi eğitim alanı için arsa satışı!

Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, seçim döneminde verdiği sözü tuttu ve mesleki yeterlilik belgesi eğitimi alanı için 370 metrekare arsa satın aldı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçı olamayacak!

Antalya'da meslek yeterlilik belgesi alanlara belgeleri gerçekleştirilen törenle verildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak.

inşaatlarda mesleki yeterlilik belgesi şartları Haberi

inşaatlarda mesleki yeterlilik belgesi şartları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 26 Mayıs'a kadar 40 meslek için getirdiği yeterlilik belgesi alınması şartı kapsamına giren 384 bin çalışandan yalnızca 84 bini bu belgeyi aldı. Geri kalan 300 bin kişi için ise süre dün itibarıyla dolarken, bakanlık çalışanların işsiz kalmaması için belge temin süresini 31 Aralık 2016'ya uzattı. Bakanlığın yayımladığı tebliğ kapsamında inşaat boyacısı, sıvacı ve duvarcının da aralarında olduğu mesleklerde belgesiz işçi çalıştıran işveren veya işveren vekiline ilk etapta kişi başı 500 lira ceza kesilmesi öngörülüyor. Buna devam edilmesi halinde para cezası da artacak.


Sabah / Barış Şimşek



Haber Yeni Şafak'ta şöyle yer aldı;

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 17'si inşaat, 10'u enerji, 7'si otomotiv, 6'sı metal sektörlerinde olmak üzere toplam 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik...