25 / 04 / 2024

İnşaatta şantiyeleri yeni kuşak büyütüyor

İnşaatta şantiyeleri yeni kuşak büyütüyor

Yap-satçılıkla yola çıkan Türk inşaat sektörü, son 15 yılda yaptığı atılımla dikkat çekti. İşlere alaylı olarak başlayan birinci kuşaktan bayrağı devralan iyi eğitimli ikinci ve üçüncü kuşak, sektöre yeni vizyon katıyor.

MEB'e bağlı okulların pansiyon ücretleri yeni yılda 7.900 ile 37 bin 60 TL arasında olacak! SON DAKİKA!    

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden alınan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri yeni senede 27 bin 900 TL'dne başlayıp, 36 bin 600 TL'ye kadar yükselecek. İşte detaylar...

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

Selçuk Geçer doları olanların ayaklarını yerden kesecek yeni haberi verdi: 4 TL birden fırlayacak! 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den doları olanların ayaklarını yerden kesecek yeni haberi verdi. Dolar 4 TL birden fırlayacak...

'Dolar nereye gram altın oraya' diyen İslam Memiş gram altının geleceği yeni rakamı açıkladı! 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili 'Dolar nereye gram altın oraya' diyerek gram altının geleceği yeni rakamı açıkladı! 

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü yeni kira kararında... İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları...

Altın alalım mı, bekleyelim mi? İslam Memiş altın almak isteyenlere yeni fırsatı açıkladı! Üzülmeyin...

Seçim sonrasında altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Gram altın 1345 lirayı aşarken yatırımcılar 'altın alalım mı, bekleyelim mi?'' sorusunu araştırıyor. İslam Memiş altın almak isteyenlere yeni fırsatı açıklayarak altın alamayanlara üzülmeyin uyarısında bulundu.

Altının efendisi İslam Memiş gram altın için yeni rekoru açıkladı! 

Altının efendisi İslam Memiş gram altın için yeni rekorunu açıkladı. fed faiz kararı sonrası yükselişe geçen gram altın için İslam Memiş'ten açıklama geldi.

Benzin, motorin, LPG'de son dakika Nisan şoku! Akaryakıt fiyatları bugün kaç TL? Yeni zam ya da indirim var mı?

Akaryakıt fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca sürücü tarafından yakından takip ediliyor. Sürücüler il il benzin, motorin, LPG fiyatlarının kaç lira olduğunu merak ediyor. Peki akaryakıt fiyatları bugün kaç TL? Yeni zam ya da indirim var mı?

Altının geleceği yeni rekor seviye gün yüzüne çıktı! Bu rakamı görenler gözlerine inanamadı

Altının geleceği yeni rekor seviye gün yüzüne çıktı! Bu rakamı görenler gözlerine inanamadı. Altın fiyatları ne kadar olacak?

2011’de Bitcoin satın alan milyarderden yeni yatırım alanı tavsiyesi!

Bitcoin’i 2011’de satın alan milyarder, yeni yatırım alanlarını açıkladı. İşte bütün ayrıntılar...

TOKİ Ardahan 2023 projesi için beklenen gün geldi! 384 yeni konutu kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Ardahan 2023 projesi için beklenen gün geldi! 384 yeni konutu kaçırmayın... İşte TOKİ Ardahan 2023 projesi detayları...

Altın için yeni senaryo! Resmen rakam verildi! Altın fiyatları dibe vuracak! Bu rakamı gören başını taşlara vuracak

Piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Ocak enflasyon verisine çevrildi. Enflasyon öncesi dev kurumdan altın için yeni senaryo geldi! Resmen rakam verildi! Altın fiyatları dibe vuracak!  Bu rakamı gören başını taşlara vuracak.

''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

Altın fiyatları, ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından sonra düştü. Düşüş karşısında yatırımcılar altın alalım mı? sorusunua yanıt ararken ''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

İnşaatta şantiyeleri yeni kuşak büyütüyor Haberi

İnşaatta şantiyeleri yeni kuşak büyütüyor

Türk inşaat sektörü 1990’lara kadar daha çok yap-satçılık olarak tabir edilen çalışma stili ile faaliyet yürüttü. Ağırlıklı olarak alaylılardan oluşan birinci kuşağın yaptığı bu işler zaman içinde büyüdü. Daha iyi eğitim alan ikinci ve üçüncü kuşakların yönetime gelmeleriyle birlikte inşaat işleri de modernleşti ve bugün lüks rezidans-lardan otel projelerine ve karma projelere kadar dünya çapmda ödüllü özel projeler üretilmeye başlandı.


Türkiye’de ikinci ve üçüncü kuşağın devraldığı inşaat şirketleri artık yeni kuşakların vizyonu ile yollarına devam ediyor. Son 15 yılda yaptığı atılımla son yılların en gözde yatmm alanı olan inşaat sektöründe ikinci ve üçüncü kuşaklara devredilen şirketleri araştırdık. Yaptığımız araştırmaya göre, Aşçıoğlu’ndan Teknik Yapı’ya, İnanlar’dan DKY İnşaat’a kadar çok sayıda şirkette yönetimde ikinci ve üçüncü kuşaklar söz sahibi olmaya başlamış durumda.


ALAYLIDAN...