23 / 04 / 2024

İnsan merkezli kentsel dönüşüm

İnsan merkezli kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnsan merkezli bir kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz." diye konuştu...

İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerekiyor? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı!

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerinden sonra kentsel dönüşüm konusu da milyonlarca kişinin gündeminde yer alırken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerektiğini açıkladı...

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Kentsel dönüşüme parsel değil ada bazlı formül gerekiyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşün önemine vurgu yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz güvenli şehir, sağlam binalar için kentsel dönüşümün olmazsa olmaz olduğunu söyledi. 

Kentsel dönüşümde karanlık yönler aydınlatıldı! İşte merak edilenler

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentsel dönüşüme olan ilgi oldukça yükseldi. Hukukçular, kentsel dönüşümde vatandaşların yasal haklarını yorumladı. İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir? Detaylar belli oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kimi binasının kentsel dönüşüme girmek isterken kimi ise binasına güçlendirme yapmak istiyor. Kentsel dönüşümde 600 bin lira, güçlendirmede ise yüzde 40 ayrıntısı için uzmanlar uyarırken; ilgili desteklerden yararlanabilmek için gerekli şartlar da netleşti.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen büyük Marmara Depremi’nde İstanbul Avcılar'daki 287 bina orta derecede hasar gördü. İlçede orta hasarlı 90 binada yaşayan sakinler, kentsel dönüşüme ikna edilemedi

İnsan merkezli kentsel dönüşümle marka şehirler inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnsan merkezli bir kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz." diye konuştu...

Samsun'da insan merkezli kentsel dönüşüm yapılacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'un İlkadım ilçesinde 9 mahallede yapılacak olan kentsel dönüşüme ilişkin, "Bu bir ihtiyaç ama biz bu ihtiyacı Türkiye'ye örnek olacak bir proje çerçevesinde yapacağız" şeklinde konuştu.

Kentsel İntermedya Sergisi 7 Mart'ta başlıyor!

Berlin, Boston, İstanbul ve Mumbai merkezli dört araştırma aracılığıyla disiplinler arası kent çalışmalarına yönelik yenilikçi yöntemleri inceleyen sergi Kentsel İntermedya: Şehir, Arşiv, Hikâye 7 Mart-1 Nisan tarihlerinde SALT Galata’da görülebilecek..

İzmit Veliahmet'te kentsel dönüşüm bekleniyor!

İzmit Veliahmet Mahallesi’nde Kayseri merkezli Veral isimli firma kentsel dönüşüm için çalışmalarını devam ettiriyor.

Kadir Has ödülleri bu yıl 'yeni kentsel oluşumlar' alanında verilecek!

Kadir Has Ödülleri için başvuru süreci başladı. Ödüller, “Kent Çalışmaları ve Yeni Kentsel Oluşumlar” alanında “Üstün Başarı Ödülü” ve “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” kategorilerinde verilecek.

Adana'da kentsel dönüşümde insan hakları tartışılacak!

"Ölçek: İnsan" başlığıyla Kentsel Dönüşümde "İnsan Hakların"nın ele alınacağı panel düzenleyeceklerini bildiren Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Mimar Ozan Tüzün, panele tüm Adanalıları davet etti.

İnsan merkezli kentsel dönüşüm Haberi

İnsan merkezli kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuşma yaptı. 

Bakan Kurum, büyümenin şehir, sanayi ve ekonomiyle başladığını söyledi ve bu anlamda ülke genelinde yapılan planın şehirleşmeyi daha hızlı hale getireceğini diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, eğitimden sağlığa, sanattan kültüre, ekonomiden finansa kadar Türkiye'nin tüm alanları için ilgili bakanlıklarla birlikte hedefler belirlediklerini söyledi. Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hedeflerine ulaşmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Şehrin akıllı olması ama kişilikli, kimlikli kalması gerektiğini belirten Bakan Kurum, "Yüksek hedefleri belirlemelidir ama ayakları da yere basmalıdır. Geleceğe bakmalıdır ama bugünün de dünün de farkında olmalıdır. Mesela şehrin içine girdiğinizde tarihi görürsünüz ama geçmişte değil, o anda görürsünüz. Bu nedenle tarihi değerlerimiz...