20 / 04 / 2024

İntifa hakkı sözleşme örneği

İntifa hakkı sözleşme örneği

İntifa hakkı, taşınmaz mal üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkı olarak ifade ediliyor. Bu tesis işlemi için resmi senet hazırlanıyor. İşte intifa hakkı sözleşmesi olarak da bilinen resmi senedin yazım örneği..

İntifa hakkı sözleşme örneği!

Gayrimenkulün sahibi başka olsa da kullanım hakkının başkasında olması durumuna intifa hakkı deniyor. Eşler, çocuklar ve akrabalar arasında gerçekleşebiliyor. İşte, intifa hakkı sözleşme örneği!

İntifa hakkının sözleşmesi örneği!

Bir kimseye tahsil edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkına intifa hakkı deniyor. Bu hak için taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. İşte, intifa hakkının sözleşmesi örneği!

Kullanım hakkı sözleşmesi örneği!

Türk Medeni Kanunu'nda intifa hakkı olarak yer alan kullanım hakkı taşınır ve taşınmaz mallar,haklar ve mal varlığı üzerinde kurulabiliyor. Bunun için taraflar arasında imzalanacak bir sözleşme yeterli oluyor. İşte,kullanım hakkı sözleşmesi örneği!

İntifa hakkı sözleşmesi örneği!

Sahibinin vefatıyla son bulan ve mirasçılarına devredilmeyen ayni bir hak olan irtifak hakkı, gayrimenkul sahibi birinin gayrimenkulünü kullanması ve yararlanması amacıyla birine verdiğinde ortaya çıkar. İntifa hakkı sözleşmesi örneği haberimizde..

Gayrimenkul hukuku intifa hakkı!

Bir gayrimenkulün kullanım hakkının bir başkasına devredilmesi durumu, intifa hakkı olarak ifade ediliyor. İntifa hakkı, gayrimenkul hukuk kapsamında düzenleniyor. İşte gayrimenkul hukuku intifa hakkı hükümleri...

İntifa hakkı sözleşme örneği!

Sınırlı ayni hak tipi olup intifa hakkı sahibinin gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapmasına izin vermeyen intifa hakkı tarafların sözleşme hazırlaması ile kuruluyor. İşte intifa hakkı sözleşme örneği...

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kuyumcukent GYO'dan esas sözleşme tadili açıklaması!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) esas sözleşme tadili hakkında açıklama yaptı. 

Reysaş GYO'nun esas sözleşme tadil maddesi onaylandı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) esas sözleşme tadil maddesi SPK ve T.C. Ticaret Bakanlığı başvuru sonucu hakkında açıklama yaptı.

Reysaş GYO'dan esas sözleşme tadili açıklaması!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) esas sözleşme tadili hakkında açıklama yaptı.

Müteahhit mağduru vatandaşa sözleşme fesih hakkı!

Tapu Kanunu ile bazı kanunlarda önemli değişiklikler öngören kanun teklifi kabul edildi. Kanunla dönüşüm alanlarında maliklere, müteahhitten kaynaklı sorun yaşanması halinde sözleşme fesih hakkı getirildi...

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir sözleşme işlemleri!

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir sözleşme işlemleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap 913 Konut kapsamında sözleşme işlemleri yapılıyor.

Halk GYO'nun esas sözleşme değişikliği onaylandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) esas sözleşme hakkında açıklama yaptı.

Silivri 3. Etap KİPTAŞ sözleşme işlemleri!

Silivri 3. Etap KİPTAŞ sözleşme işlemleri hakkındaki bilgiler haberimizde yer alıyor. Başvuruların konut sayısını geçmesi halinde projede satışlar kura ile yapılacak. 

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye emekli sözleşme işlemleri!

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye emekli sözleşme işlemleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. 15 Ocak 2018 tarihinde sona eren sözleşme imzalama süresi 19 Ocak 2018 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldı.

TOKİ Gaziantep Şahinbey sözleşme!

TOKİ Gaziantep Şahinbey sözleşme imzalama işlemleri bugün sona eriyor. 725 adet konuttan 16 hak sahibinin satış sözleşmesi imzalama işlemleri hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor. 

TOKİ Afyon Merkez Zafer Mahallesi sözleşme programı!

TOKİ Afyon Merkez Zafer Mahallesi sözleşme programı hakkında bilgiler haberimizde yer alıyor. Toplamda 776 adet dairenin yer aldığı projede satışlar kura çekimi ile yapılmıştı.

İntifa hakkı sözleşmesi 2016!

İntifa hakkı, taşınmaz mal üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkı olarak ifade ediliyor. Bu tesis işlemi için resmi senet hazırlanıyor. İşte intifa hakkı sözleşmesi olarak da bilinen resmi senedin yazım örneği..

Maketten konut satışı sözleşme örneği!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre, maketten konut satış sözleşmesinin nasıl yapılması gerektiği açıklanıyor. İşte, maketten konut satışı sözleşme örneği!

İntifa hakkı sözleşme örneği Haberi

İntifa hakkı sözleşme örneği

İntifa hakkı sözleşmesi 2016!

İntifa hakkı, taşınmaz mal üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkı olarak ifade ediliyor. Taşınmaz mal sahipleri; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devredebiliyor.


İntifa hakkı sahibi olan kimseler; gayrimenkulden yararlanma yetkisine sahip oluyor. Ancak söz konusu gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapma hakkına sahip olmuyor.


Bu tesis işlemi için resmi senet hazırlanıyor. İntifa hakkı sözleşmesi olarak da bilinen resmi senedin yazım örneği şu şekilde:


İntifa hakkı sözleşmesi örneği 2016


BİR TARAFTAN: .......... : ........ oğlu, (Vergi No….)

DİĞER TARAFTAN: ............... : .......... oğlu (Vergi No….)

aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.


........ ili ......... Mahallesi 150 ada 27 parsel sayılı 800 m2 miktarındaki bahçeli kargir apartmanın tamamı İbrahim YILDIZ adına kayıtlı iken;adı geçen malik bizzat hareketle bu taşınmazmalın kuru mülkiyetini üzerinde bırakarak intifa hakkını...