20 / 04 / 2024

İntifa hakkı sözleşmesi 2016!

 İntifa hakkı sözleşmesi 2016!

İntifa hakkı, taşınmaz mal üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkı olarak ifade ediliyor. Bu tesis işlemi için resmi senet hazırlanıyor. İşte intifa hakkı sözleşmesi olarak da bilinen resmi senedin yazım örneği..



İntifa hakkı sözleşmesi 2016!

İntifa hakkı, taşınmaz mal üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkı olarak ifade ediliyor. Taşınmaz mal sahipleri; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devredebiliyor.


İntifa hakkı sahibi olan kimseler; gayrimenkulden yararlanma yetkisine sahip oluyor. Ancak söz konusu gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapma hakkına sahip olmuyor.


Bu tesis işlemi için resmi senet hazırlanıyor. İntifa hakkı sözleşmesi olarak da bilinen resmi senedin yazım örneği şu şekilde:


İntifa hakkı sözleşmesi örneği 2016


BİR TARAFTAN: .......... : ........ oğlu, (Vergi No….)

DİĞER TARAFTAN: ............... : .......... oğlu (Vergi No….)

aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.


........ ili ......... Mahallesi 150 ada 27 parsel sayılı 800 m2 miktarındaki bahçeli kargir apartmanın tamamı İbrahim YILDIZ adına kayıtlı iken;adı geçen malik bizzat hareketle bu taşınmazmalın kuru mülkiyetini üzerinde bırakarak intifa hakkını ................. TL bedel karşılığında, 10 sene müddetle ...........'e tanıdığını,intifa hakkı bedelini nakten tamamen ve paşinen aldığını,intifa hakkı lehtarı ................'de intifa hakkını yukarıda yazılı bulunan bedelle aynen kabul ettiğini ve adına tesçilini istediğini,bu taşınmazmalın bu güne kadar olan emlak vergilerinin ödenmesinden taraflarının müteselsilen sorumlu olduklarını,taraflarca devir ve temlik için gösterilen değerin bu taşınmazmalın emlak vergisi değerine yeniden değerlendirme oranı uygulanmak suretiyle bulunacak değerden düşük olmadığını, aksi halde aradaki fark için ödenmesi gereken harçların V.U.K. gereğince taraflarından cezalı olarak tahsil edilmesini kabul ettiklerini birlikte ifade ve beyan ettiler.


İntifa hakkı harç bedeli ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön