20 / 04 / 2024

intikal vergisi oranı 2019

intikal vergisi oranı 2019

Bir kişiye vefat eden yakınından kalan mal varlığı üzerinden ödenen vergiye veraset vergisi deniyor. İki sağ kişi arasında herhangi bir bedel alınmadan, kanundaki tabirle ivazsız olarak, yapılan mal veya para devirlerinde de intikal vergisi ödenmesi gerekiyor...

Veraset ve intikal vergisi hangi oran üzerinden ödenir?

Bir kimsenin vefat etmesi halinde geriye kalan mirasın belli bir tutardan yüksek olması halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi hangi oran üzerinden ödenir?

Veraset ve intikal vergisi bildirimi nasıl yapılır?

Veraset yoluyla gerçekleşen intikallerde ölen kimsenin ikametgâhının bulunduğu vergi dairesine bildirim veriliyor. Peki, veraset ve intikal vergisi bildirimi nasıl yapılır? Veraset ve intikal vergisi bildirimi ne zaman yapılır?

Veraset ve intikal vergisi hesabı nasıl yapılır?

Taşınmaz malların veraset veya ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi hesabı nasıl yapılır?

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi, ivazsız yoluyla ve miras kalan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl ödenir? Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi nasıl verilir?

Veraset ve intikal vergisi, miras yoluyla ve ivazsız intikal yoluyla bir kimseden başka bir kimseye taşınmaz mal geçmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl verilir? İşte veraset ve intikal vergisi ödemeleri..

Veraset ve intikal vergisi için yapılması gerekenler!

Veraset ve intikal vergisi, şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi için yapılması gerekenler..

Veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

7338 sayılı Kanun gereğince, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan şahıslara ait mallar için ödenen vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de yer alıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

İşyeri kirası damga vergisi oranı!

Taşınmaz mal kiralamaları için taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi için damga vergisi de ödeniyor. Kira kontratı için ödenecek vergi, kira bedeli üzerinden belirleniyor. Peki, işyeri kirası damga vergisi oranı nedir?

Kira kontratı damga vergisi oranı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira kontratı için de bu vergi ödeniyor. Ancak her kontrat için değil, noterde imzalanan kontratlar için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2015 nedir?

Veraset ve intikal vergisi için son gün bugün!

Veraset ve intikal vergisi, T.C şahıslarına ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların intikali halinde ödeniyor. Veraset ve intikal vergisi için son gün bugün olup mesai bitimine kadar ödemelerin yapılması gerekiyor...

Veraset ve intikal vergisi için son 2 gün!

Veraset ve intikal vergisi bir kimsenin vefatının ardından kalan gayrimenkullerin değeri için mirasçılar tarafından ödeniyor. 2015 yılı veraset ve intikal vergisi için son 2 gün bulunuyor..

2015 yılı veraset ve intikal vergisi tutarları!

Bir kişiye miras kalması veya çekiliş neticesinde ikramiye çıkması halinde elde edilen kazanç üzerinden devlete vergi ödenmesi gerekiyor. İşte, 2015 yılı veraset ve intikal vergisi tutarları!

Veraset ve intikal vergisi için son 3 gün!

Mirasçıların vergisel sorumlulukları arasında veraset ve intikal vergisi ödemeleri yer alıyor. 3 sene boyunca ödenmesi gereken veraset ve intikal vergisi için son 3 gün bulunuyor..

intikal vergisi oranı 2019 Haberi

intikal vergisi oranı 2019

Ekonomist'ten Fatih Köprü bu hafta köşesinde "Miras ve şans oyunlatında vergi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Veraset ve intikal vergisi (VİV), ismi üzerinde iki ayrı vergiden oluşuyor. Birincisi, hemen herkesin bildiği veraset vergisi. Yani bir kişiye, vefat eden yakınından kalan mal varlığı üzerinden ödenmesi gereken vergi.
ikinci kısmı ise iki sağ kişi arasında herhangi bir bedel alınmadan, kanundaki tabirle ivazsız olarak (bağış veya hibe şeklinde) gerçekleştirilen mal veya para hareketlerini içeriyor. Örneğin bir kişinin yakınına araba veya ev hediye etmesi, parasını çocuklarına ivazsız bir şekilde paylaştırması gibi durumlarda bu verginin ödenmesi gerekiyor.

Mirasın vergisi, varisler (kendisine miras kalan kişiler) tarafından ödeniyor, ivazsız intikalde ise ivazsız olarak para veya mal sahibi olan kişinin (hediyeyi alan veya kendisine bağış yapılan kişi)...