25 / 04 / 2024

ipoteğin paraya çevrilmesi

ipoteğin paraya çevrilmesi

Aynı gayrimenkul üzerinde farklı derece ve sıralarda ipotek konulabilir. Konulan bu ipoteklerin derecelerinin ve sıralarının ne kadar önemli olduğu hakkındaki bilgileri Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor :

İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip nasıl yapılır?

Taşınmaz ipotek alacaklısı, ipotek belgesinin akit tablosunun tapu idaresince verilmiş resmi bir örneğini ibrazla alacağın miktarını bildirir ve takip talebinde bulunur. Peki, ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip nasıl yapılır?

İpotek nasıl paraya çevrilir?

Mevcut ya da olabilecek borçlar için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Peki, alacaklı ipoteği paraya çevirebilir mi? İpotek nasıl paraya çevrilir?

İpoteğin paraya çevrilmesi!

Taşınmaz ipotek alacaklısı, yetkili veya taşınmazın bulunduğu yer icra dairesine elindeki ipotek belgesinin akit tablosunun bir örneğini göstererek takip talebinde bulunabiliyor. İpoteğin paraya çevrilmesini isteyebiliyor...

Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?

2023'ün ilk sekiz ayında 346 bin kişi daha milyoner olurken, Finans Uzmanı Ebru Usta 'Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?' sorusunun yanıtını paylaştı. İşte Ebru Usta'nın o paylaşımı..

TEB'den bayram kampanyası! Bu paraya ihtiyacı olanlar mutlaka değerlendirin

Bayramda peşin paraya ihtiyacı olanlar bu kampanyayı kaçırmamalı. 50.000 TL düşük faizli peşin destek verilecek. Bayram öncesi gereksinimi olanlar başvuru yaparak elde edebilecek.

Düşük faizli kredi veren bir yer yok mu? diye kara kara düşünüyorsan bu haber senin için! ING'nin bu kampanyası kaçmaz

ING Bank aracılığı ile müşterilerine özel kredi duyurusu geldi. Ülkemizde meydana gelen ekonomik sorunlardan olumsuz etkilenen halka yeni avantajlar sunarak rahat bir nefes alması hedefleniyor. Peşin paraya ihtiyacı olan vatandaşlara kredi fırsatı ING Bank tarafından geldi. 

Dolar dehası İslam Memiş'ten kritik açıklama! Bunu yapan paraya para demeyecek!

İslam Memiş dolar altın Euro yatırımcılarına yeni operasyonu anlattı. Döviz kuru şaha kalkarken TL yüzde 7 değer yitirdi. Parasını TL’ye çevirenler için uzman isim İslam Memiş’ten ‘Şimşek operasyonu’ geldi. Bu işlemi yapan paraya para demeyecek

Ziraat Bankası'ndan dev kampanya! Bu şartı yerine getiren herkes faydalanacak

Ziraat Bankası aracılığı ile uygulanan kredi kampanyası ile beraber faizler sıfıra düşürüldü. Ayriyeten 1 sene  geç ödeme planı ile beraber peşin paraya ihtiyacı olan vatandaşların gündeminde yer aldı. İşte Ziraat Bankası faizsiz kredi ayrıntıları.

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.

Vakıfbank'ın bu kampanyası ağızları açık bıraktı! Emekliler ve özel sektör çalışanları bayram edecek

Vakıfbank, acil peşin paraya ihtiyaç duyan vatandaşlara has yeni bir kredi kampanyası başlattığını duyurdu. Bu kampanya vesilesi ile müşteriler, düşük faiz oranları ve uzun vadeli ödeme alternatifleriyle. kredi kullanabilecekler. Kampanya hakkında detaylar haberimizde.

Akbank'tan nakit ihtiyacı olanlara müjde geldi! Üstelik geri ödemesi çok ucuz

Acil ihtiyacı olan vatandaşlar için Akbank, ihtiyaç kredisi ayrıntılarını açıkladı. 10 Bin TL kredi çeken biri için günlük ödeme 32,44 TL olarak hesaplanmış. Akbank'ın bu kampanyası peşin paraya ihtiyacı olanlar için biçilmez kaftan. İşte detaylar..

İslam Memiş altın için tarih verdi, müjdeyi patlattı! 'Paraya para demeyeceksiniz'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yeni uyarılar geldi. Altın almayanlar fırsat ayağınıza geldi. Bunu yapan paraya para demeyecek. İşte İslam Memiş'in piyasalarla ilgili son durum değerlendirilmesi...

Paraya sıkışanları ferahlatan 50.000 TL için ilk adım! Bankalar anlaştı: Formu dolduran ertesi gün alacak!

Bankalardan yapılan nakit ödemeler, mali sıkıntıdan kaçınmak için bir önlemdir. Bankacılığın çok yönlülüğü sayesinde, maddi sıkıntı yaşayan kişilerin bu sorunlardan mümkün olduğunca etkilenmemesine yardımcı olur. Bunun için ön koşul, yardım sağlanan kişilerin gerekli niteliklere sahip olmasıdır.

Emekli promosyonu alamayıp paraya ihtiyacı olanlar o bankaya koşsun! Bu fırsatı sakın ama sakın kaçırmayın!

Emeklilerin yanı sıra yardım alamayan vatandaşlar da var. Bu arada Halkbank da paraya ihtiyacı olan vatandaşları için kolları sıvayarak önemli bir kampanya başlattı. Hemen detaylara bakın...

Başvurmayan pişman olur! PTT bir kısa mesajla 50 bin TL kredi veriyor! İşte şartlar...

Bankaların ardı ardına yaptıpı kredi açıklamalarına PTT'de eklendi. Peşin paraya ihtiyacı olanlar bu imkandan faydalanmak istiyor. Peki PTT'nin sunduğu kredi avantajının şartları nedir? işte öğrenmek istediğiniz detaylar.

Tapuda işlem yapacaklar aman dikkat! Bu işlem için ödeyeceğiniz paraya inanamayacaksınız! Hemen bakın!

Tapuda işlem yapacaklar aman dikkat... Bu işlem için ödeyeceğiniz paraya inanamayacaksınız... Hemen bakın...

ipoteğin paraya çevrilmesi Haberi

ipoteğin paraya çevrilmesi

Doğmuş ya da ileride doğabilecek bir borca karşılık taşınmaz bir malın teminat gösterilmesi işlemine ipotek adı verilir. Gayrimenkule ipotek konulurken ipotek bedeli, ipotek süresi ve ipotek derecesi gibi hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. İpotek hakkı mal ile doğrudan ilgili ayni bir haktır. İpotek işleminin geçerli olabilmesi yani ipotek tesisi için kural olarak İpotek akdinin tapu sicil müdürlüğü tarafından resmi senet şeklinde düzenlenmesi ve bu işlemden sonra tapuya tescil edilmesi gerekmektedir. Üzerinde temlik hakkını yasaklayan kamu haczi, ihtyati tedbir, konkordato ve iflas gibi şerhler bulunan taşınmaza ipotek tesis edilemez. Miktarının belirli olduğu ve doğmuş olan alacaklar hakkında anapara ipoteği yapılabilecek olup, miktarı belirli olmayan ya da henüz doğmamış olan alacaklar da üst sınır ipoteği (ipoteğin teminat sağladığı en yüksek sınır belirlenerek)...