18 / 04 / 2024

ipotekli ev devredilebilir mi

ipotekli ev devredilebilir mi

Bankalardan konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde ipotek kuruluyor. Bu ipotek ancak borcun tamamının ödenmesi halinde kaldırılıyor. Peki, krediyle alınan ipotekli ev devredilebilir mi?

Vatandaş ev almak istiyor ama ilk el ve ipotekli satışlar dipte! İşte nedeni!

Son olarak Bakanlıktan Yeni Evim Kampanyasını açıklarken, konut kampanyalarının sayısında yaşanan bereket, ilk el satışlar ve ipotekli satışlara yansımıyor. Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş, sıfır konuta yaklaşmak mümkün değilken ipotekli konut satışlarının geçen yıl en düşük düzeye indiğini açıkl

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Değeri artan evi satmak mantıklı mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde konut yatırımını ve ipotekli ev üzerinden kredi çekilmesine ilişkin detayları kaleme aldı. İşte Özlem Denizmen'in o yazısı... 

Kredisi bitmemiş ev satılabilir mi?

Konut kredisiyle ev alan vatandaşlar borçların tamamı kapanmadan evlerini satmak isteyebiliyor. Peki, kredisi bitmemiş ve ipotekli evlerin satışı nasıl yapılır? İşte detaylar... 

İpotekli konut satışlarında hangi şehir ilk sırada?

Türkiye'deki ipotekli ev satışı, Mayıs 2021'de 10 bin 560'a düştü. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, Türkiye genelindeki konut satışlarına ve konut alım tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Ev alacaklar dikkat! 'Evim olsun' derken sanık olabilirsiniz!

Yeni ekonomik paketi ile konut kredilerinin düşmesi vatandaşları ev almaya yönlendirdi. Ancak ev almadan önce tapu kaydı ve imar durumunun incelenmesi gerekiyor. Tapuya bakmadan ipotekli hacizli ev alırsanız, evi kaybetme tehlikesi bulunuyor.

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

İpotekli ev başkasına devredilebilir!

Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmaz başkasına devredilebiliyor. İpotek bir taşınmazın, bir başkasına ipotek borcu ile birlikte devri engel taşımıyor.

İpotekli konut satışını yüksek faiz vurdu!

Türkiye'de Haziran ayında konut satışlarını yüksek faizler vurdu. Haziran ayında 61 bin 355 adet konut satılırken, ipotekli ev satışları yüzde 84,6 düşerek 7 bin 319'e geriledi.

Faizler arttı, ipotekli konut satışları azaldı!

Nisan ayında konut satışlarını yüksek faizler vurdu. Nisan ayında 84 bin 403 konut satılırken, ipotekli ev satışları yüzde 61,3 düşerek 10 bin 793'e geriledi.

Hacizli ve ipotekli konutun borcu alıcının!

Hacizli ve ipotekli konut projesinden ev alındığı zaman alıcının yükümlülüğü merak ediliyor. Kat irtifak tapuları almak borcu kapatmaya yetmiyor. Alacaklılar borçlarını alıcıdan tahsis etmek istiyor. 

ipotekli ev devredilebilir mi Haberi

ipotekli ev devredilebilir mi

İpotekli ev devredilebilir mi?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların uzun vadeli ve düşük faizli kredilerinden faydalanabiliyor.


Bankalardan konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde ipotek kuruluyor. Bu ipotek ancak borcun tamamının ödenmesi halinde kaldırılıyor.


İpotekli ev devri..

İpotekli ev satış işlemleri, yapılan satışa göre değişkenlik gösterebiliyor. Satış işleminin peşin yapılması halinde, bankaya olan borcun kapatılarak, bankanın aradan çıkarılması mümkün oluyor.


Eski kredi kapatılarak, yeni malik adına kredi hesabı oluşturulabiliyor. Önceki krediyi veren kuruluş eski krediyi kapatarak, alıcıya yeni bir kredi açabiliyor. 


Bu süreçte eski kredi kapatılıyor ve tapuda alım-satım işlemi gerçekleştiriliyor. Ancak eski kredi sahibine erken ödeme cezası verilebiliyor.


Banka ipotekli...