20 / 04 / 2024

Değeri artan evi satmak mantıklı mı?

Değeri artan evi satmak mantıklı mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde konut yatırımını ve ipotekli ev üzerinden kredi çekilmesine ilişkin detayları kaleme aldı. İşte Özlem Denizmen'in o yazısı... 



Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde konut yatırımını ve ipotekli ev üzerinden kredi çekilmesine ilişkin detayları kaleme aldı.  

Özlem Denizmen, yazısına "Gizli borç, çocuk ve para, kredi kartları… Sizden gelen soruları cevapladım. Hiçbir para konusu çözümsüz değildir" sözleriyle başladı. 

Kendisine gelen "10 sene önce aldığım evin şu anki değeri 600 bin lira. 100 bin liralık kredi borcunun bitmesine 5 yıl var. Evi satıp parayı faize yatırsam mı?" sorusunu, "Ev mi faiz mi diyorsun?" diyerek yanıtlayan Denizmen, devamında şunları söyledi:

Değeri artan evi satmak mantıklı mı?

"Değeri artmış, daha artar mı? Aldığın bölge gelişime açık mı? Paranın bankada durması mı yoksa evinin olması mı sana huzur verecek? Bu soruları cevapla, son karar senin. Eğer evi satarsan, paranı kendi risk algına uygun farklı yatırım araçlarında (uzmana danışıp, sepet yapıp) değerlendir."

Değeri artan evi satmak mantıklı mı?

"İpotekli, borcu devam eden ev üzerine bir kredi daha kullanabilir miyim?" sorusunu da yanıtlayan Özlem Denizmen, "Neden bir kredi daha kullanmak istiyorsun? Bu uygulama bankadan bankaya değişir. Bankan yeni kredi talebin için gelir durumunun yeterli olup olmadığına, kredi ödeme geçmişini gösteren kredi notuna, raporuna ve kredi talebinin amacına bakarak değerlendirir. Çok zaruri ihtiyacın yoksa yapma" cevabını verdi.

Gayrimenkul yatırımı çekiciliğini koruyor!

Konut her zaman için en iyi yatırım aracı!


Geri Dön