19 / 04 / 2024

ipotekli konut kredisi ihracı

ipotekli konut kredisi ihracı

Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından kurulan Varlık Finansmanı Fonu, Ziraat, Halk, Vakıf ve Garanti bankalarının ipotek teminatlı konut kredisi ihracından oluşan menkul kıymet ihracını 7 Aralık’ta yapacak. İhrac ile 4 büyük bankanın konut kredileri sermaye piyasası ürünü olacak.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

İpotekli konut satışları Temmuz'da 10 kat arttı!

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle konut satışları, Temmuz 2020'de son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Temmuz'da ipotekli konut satışı on kat, ikinci el konut satışları yüzde 174 arttı...

Faiz indirimiyle ipotekli konut satışları yüzde 23.9 arttı!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomiyi canlandırmak için konut kredisi faiz oranlarında Cumhuriyet tarihinin görülmemiş indirimi yapıldı. Sektörü canlandıran indirim sonrası ipotekli konut satışları yüzde 23,9 arttı...

Faiz düştü, ipotekli konut satışları 6 kat arttı!

Ağustos ayında kamu bankaları öncülüğünde başlayan konut kredisi faiz indirimleri ipotekli konut satışlarının ekim ayında 6 kat artmasını sağladı.

İpotekli konut satışlarını faiz vurdu!

Konut kredisi faiz oranlarının Temmuz ayında yüzde 3'lere kadar yükselmesi ipotekli konut satışlarını vurdu. İpotekli konut satışları 2019 Temmuz ayında 13 bin 064 olarak gerçekleşti.

Konut kredisi faizleri için yeni öneri!

Türkiye genelinde ipotekli konut satışlarında gerileme Şubat ayı itibariyle altıncı aya girerken konut kredisi faizlerinde verginin mahsup edilmesi önerildi.

İpotekli konut kredisi kanunu!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 39 ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, ipotekli konut kredisi kanunu oluyor. İşte kanun esasları..

İpotekli konut kredisi veren bankalar!

Konut satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların konut kredilerine başvurabiliyor. Peki, ipotekli konut kredisi veren bankalar hangileridir? İşte ipotekli konut kredileri..

İpotekli konut satışı yüzde 85 arttı!

Seçim sonrası yüksek faiz endişesi bankalara yaradı.Mart ayında 45 bin 315 konut banka kredisi ile satılırken, ipotekli konut satışı geçen yıla göre yüzde 85 arttı.

Rusya'da ipotekli konut kredisine onay süresi 1 haftaya inecek!

Rusya Federasyonu 2020 İpotekli Konut Kredisi Stratejik Gelişim planında, 2020 yılında ipotekli konut kredisi için gerekli evrakların teslim alınma ve kredinin onaylanma süresinin bir haftaya düşürülmesi planlanıyor.

İpotekli ev kredisi nasıl alınır?

Tapuda mesken olarak kaydedilen bir veya birden fazla konut üzerine ipotek tesis etmek suretiyle teminat altına alınmış krediler ipotekli konut kredisi olarak tanımlanıyor. Peki, ipotekli ev kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi ile alınan ev satılır mı?

Konut kredisi kullanılarak alınan evlerde bankanın ipoteği bulunuyor. Peki, bankadan ipotekli olan evlerin satış işlemi nasıl gerçekleşir? Konut kredisi ile alınan ev satılır mı?

İpotekli konut kredisi nedir?

Tapu siciline mesken olarak kaydedilen bir veya birden fazla konut üzerine ipotek tesis etmek suretiyle teminat altına alınmış alacak ve kredilere denen ipotekli konut kredisi nedir, nasıl kullanılır?

ipotekli konut kredisi ihracı Haberi

ipotekli konut kredisi ihracı

Dün başlayan varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracı için talep toplaması yarın sona erecek. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Garanti Bankası 7 Aralık’ta toplam 3 milyar 150 milyon lira tutarındaki konut kredilerini ihraç edecek.

Hürriyet'ten Şebnem Turhan'ın haberine göre, önceki gün potansiyel nitelikli yatırımcılara bir sunum yapıldı. Sunumdaki bilgiye göre toplam 629 bin 544 bireysel müşteriye verilen ipotek teminatlı krediler ihraç edilecek. İlk etapta Ziraat Bankası 1 milyar, Halkbank 1 milyar, Vakıfbank 1 milyar, Garanti Bankası ise 150 milyon liralık ihraç gerçekleştirecek. Sunumdaki bilgilere göre, Ziraat Bankası 7 milyar, Halkbank 10 milyar, Vakıfbank 18.2 milyar, Garanti ise 30.3 milyar liralık program büyüklüğüne sahip olacak. 

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından kurulan Varlık Finansman Fonu, 7 Aralık’ta 4 bankanın ihraç edeceği İpotek...