18 / 04 / 2024

İpotekli konut kredisi veren bankalar!

İpotekli konut kredisi veren bankalar!

Konut satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların konut kredilerine başvurabiliyor. Peki, ipotekli konut kredisi veren bankalar hangileridir? İşte ipotekli konut kredileri..



İpotekli konut kredisi veren bankalar!

Konut satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların konut kredilerine başvurabiliyor. Bu kredi için kişinin kredi notunun yüksek olması ve gelir durumunun aylık ödemeleri yapabilecek seviyede olması gerekiyor.


Ayrıca kredi kullanıdırılacak ev için de bazı koşullar aranıyor. Evin projesine uygun yapılmış olması ve iskan belgesinin olması durumunda eve kredi veriliyor.


Kredi sürecinde banka satın alınan evin üzerine ipotek koyuyor. Kredi böylece ipotekli konut kredisi olmuş oluyor.


Kredi süresince bu ev, aslında bankanın oluyor. Kredi ödemelerinin yapılmaması gibi durumlarda banka evin satışını isteyebiliyor.


Böylece ipotek paraya çevrilerek kredi dosyası kapatılıyor. Borç kapatıldıktan sonra kalan miktar tüketiciye teslim ediliyor.


Borcun kapatılması durumunda ise, bankadan ipotek fekki alınarak tapu üzerindeki ipotek kaldırılıyor. Peki, ipotekli konut kredisi veren bankalar hangileridir?


Bugün hemen hemen tüm bankalar ipotekli konut kredisi veriyor. Kredi özellikleri bankadan bankaya değişiyor. Kredi çeşitleri ise şu şekilde;


Sabit Faizli Konut Kredisi

Değişken Faizli Konut Kredisi

Peşinatsız Konut Kredisi

Masrafsız Konut Kredisi

İndirimli Konut Kredisi

Kentsel Dönüşüm Kredisi


İpotek karşılığı konut kredisi nedir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön