19 / 04 / 2024

En uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?

En uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?

Kamu bankaları tarafından hayata geçirilen 0.64 faizli konut kredisi kampanyası konut satışlarında rekora sebep oldu. İkinci el konut satışları, sıfır konutların iki katı kadar fazla oldu. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangisi?



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre; ikinci el konutların hızla satıldığı fakat sıfır konutların stoğunun erimediği belirlendi. 

Sıfır konut satışlarının artması amacıyla, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 0.54 faiz oranıyla sıfır konut kredisi mi verecek? 

Takvim'de yer alan habere göre; kamu bankaları tarafından başlatılan kampanyada sıfır konutlara ikinci el konut kredisinden daha az faiz oranı uygulanmasına rağmen, ikinci el konut satışları, sıfır konutların iki katı kadar fazla oldu. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Türkiye'de toplamda 190 bin konut satıldı. 

Konut almak isteyen vatandaşlar, '0.54 faizle sıfır konut kredisi var mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile kredi fırsatı sunuluyor. Sıfır konut satışlarında rekor hareketlilik yaşanmayınca, konut kredisi faiz oranları için tekrar değişiklik yapılması gündeme geldi. Peki Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank sıfır konut alımında kredi faizlerini 0.54'e düşürecek mi? 

Konut kredisi güncel faiz oranları ne kadar?

Konut kredisi faiz oranları devlet bankalarında sıfır konutlar için 0,64 olarak uygulanırken, ikinci el konut alımları için belirlenen konut kredisi faiz oranı 0,74 oldu.

Konut kredisi faiz oranları özel bankalarda ise değişiyor.

Bankaların konut kredisi faiz oranları şu şekilde: 

Yapı Kredi konut kredisi faizi: 0,89

Garanti Bankası konut kredisi faizi: 0,95

Türkiye Finans konut kredisi faizi: 0,79

ING Bank konut kredisi faizi: 0,89

Akbank konut kredisi faizi: 0,89

AlBaraka konut kredisi faizi: 0,83

Alternatif Bank konut kredisi faizi: 0,95

Anadolu Bank konut kredisi faizi: 1,17

Burgan Bank konut kredisi faizi: 1,2

DenizBank konut kredisi faizi: 1,39

FibaBank konut kredisi faizi: 1,05

HSBC konut kredisi faizi:1,5

ICBC konut kredisi faizi: 0,94 

Altan Elmas: Ofis ve ticari alanlarda 0.54 faiz uygulanmalı!

Yüksek faizle konut kredisi çekenler dikkat! Yapılandırma olacak mı?

Düşük faizli kampanya konutta tarihi rekorlar getirdi!

Kredili konut satışı yüzde 1.286 arttı!


Geri Dön