23 / 04 / 2024

En uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

En uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

Konut kredilerinde zaman zaman düşük faiz oranlarıyla kampanyalar hayata geçiriliyor. Haziran ayı başında kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi, kredilere olan talebi artırmıştı. Son zamanlarda ise faizler yükselişe geçti. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?



Bankalardan konut kredisi çekerek konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun faiz oranlarıyla kredi veren bankaları araştııyor. Yakın zamanda faiz oranlarında değişiklikler yapıldı. Konut kredilerinde zaman zaman düşük faiz oranlarıyla kampanyalar hayata geçiriliyor. 

Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; en uygun konut kredisi faiz oranları ev almak isteyen vatandaşlar taarfından araştırılıyor. İşte konut kredisi faizlerine ilişkin detaylar...

Düşük faiz oranlarıyla konut kredisi veren bankalar hangileri?

Konut sahibi olmak isteyenlere özel fırsatlar sunan kamu bankaları, 1 yılı geri ödemesiz 15 yıla varan vadelerle konut kredisi kullandırıyordu. Kısa bir süre önce yapılan yeni düzenlemeyle 1 yıllık geri ödemesiz fırsat kaldırıldı fakat vade süresi aynı şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Ağustos ayı dahil olmak suretiyle kamu bankalarından konut kredisi alan kişiler 1 yıl geri ödemesiz kredi fırsatından faydalanamayacak. 

En uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?

Kamu bankalarındaki konut satışlarında kullanılmak suretiyle faiz oranlarındaki düşüş sonrasında özel bankalar da konut kredisi faiz oranlarını düzenlediler. Bu süreçte bankalar faiz oranlarını ve vade sürelerini değiştirdiler. 

QNB Finansbank, konut satış bedelinin yüzde 80’ine kadar kredi vermekte. QNB Finansbank 180 aya varan vadelerle kredi sunmaktta. Kullanılacak kredi vade süresine bağlı olarak 120 ay-180 ay vadelerde kredi kullanacak olanlara yüzde 1.18 oranında faiz imkanı sunuluyor. 24 ay vadeli kredilerd ise kullanıldığında yüzde 0.99 faiz, 60 ay vadeli kredilerdeyse yüzde 1.00 faiz oranları uygulanıyor. 

Denizbank; 120 aya varan vadelerde yüzde 1.09’dan başlayan faizlerle kredi sunuyor. Denizbank, konut kredisi kullanacak vatandaşlara bedelin yüzde 75’ine kadar kredi veriyor. Diğer yandan ekspertiz ücreti ile masraflar da kredi tutarı kapsamına alınıyor. 

Garanti Bankası; konut kredisi çekmek isteyenlere 240 aya varan vadelerde ödeme süresifırsatı sunuyor. Vade sürelerine bağlı olarak faiz oranları değiiklik gösteriyor. Bu süreçte 120 aya varan vadelerde yüzde 0.94 faiz oranı, 120 aydan fazla vadelerde ise 1.20 faiz oranı uygulanıyor.

Konut kredisi faizleri artacak mı?

Konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi borçları yüzde 10.8 arttı!


Geri Dön