25 / 04 / 2024

İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi, bankaların düşük faiz oranı ve uzun vadeli olarak mesken satın alınması amacı ile tüketiciye sunduğu kredi oluyor. Peki, ipotek karşılığı konut kredisi nedir?



İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi, bankaların düşük faiz oranı ve uzun vadeli olarak mesken satın alınması amacı ile tüketiciye sunduğu kredi oluyor. Bu kredi türünde taşınmazın ve kredi kullanıcısının bazı özelliklere sahip olması gerekiyor.


Şahıslarda aranan koşullar, kredibilite şartları olarak karşımıza çıkıyor.  Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Konut kredisi, ipotek karşılığı veriliyor. Bu ipotek satın alınan taşınmaz malda kurulabildiği gibi, bir başka gayrimenkul üzerinde de kurulabiliyor.


Kredi için gerekli belgeler:

Başvuru Formu,

Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,

Gerekirse azami iki ay öncesine ait müşteri adına kayıtlı sabit telefon, elektrik, su veya doğalgaz faturalarından herhangi birisinin fotokopisi,

Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,

Serbest Meslek Mensupları için, bağlı olduğukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,

Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,

Şubece istenebilecek diğer Belgeler



Arsa ipoteği karşılığı kredi nedir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön