19 / 03 / 2024

Konut kredisi faizleri için yeni öneri!

 Konut kredisi faizleri için yeni öneri!

Türkiye genelinde ipotekli konut satışlarında gerileme Şubat ayı itibariyle altıncı aya girerken konut kredisi faizlerinde verginin mahsup edilmesi önerildi.



Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, konut satışları ve faizleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Gayrimenkulün Geleceği’ konulu panelde konuşan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Konut kredi faizi vergiden mahsup edilmeli" dedi.

 Konut kredisi faizleri için yeni öneri!

Bankaların konut kredisi vermeye başladığı 2000’li yılların başından itibaren sektörün önemli bir sıçrama yaşadığını anlatan Ali Dumankaya, “Sektörün daha da gelişmesi için konut kredi faizinin vergiden mahsup edilmesini istiyoruz. Kentsel dönüşümün ise alan bazlı olması daha sağlıklı, tüm süreçler tamamlanmadan binanın yıkımına başlanmaması lazım” dedi.

EN BÜYÜK SORUN FİNANSMAN
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Aziz Torun ise sektörün yumuşak karnının finansman olduğunu açıkladı. 

 Konut kredisi faizleri için yeni öneri!

Torun; “İnşaatın yapılması, işletmesi, satışı gibi faaliyetlerle birlikte büyük bir reel ekonomi yaratıyoruz. Sektörde yap-sat modeli yerine uzun dönemli projeler geliştirmeli. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de belirttiği gibi finansman maliyetinin daha pahalı olacağı bir döneme giriyoruz. Sektörün en büyük sorunu finansman bulma” şeklinde konuştu.


Geri Dön