25 / 04 / 2024

Konut kredisi alabilmek için gerekli evraklar!

Konut kredisi alabilmek için gerekli evraklar!

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisi faizlerinde çok cazip bazı koşullar sunuyor. İşte konut kredisi alabilmek için gerekli evraklar...




Bankalar konut kredisi faiz oranlarında Haziran ayı içinde bazı indirimlere gitti. Takvim gazetesinde yer alan habere göre, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisinde çok cazip bazı koşullar sunuyor. 

Konut kredisi sizin satın istediğiniz evin koşullarına göre veriliyor. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında farklılık gösteriyor. Bankaya yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekli. Peki konut kredisi alabilmek için hangi evraklar gerekiyor?

KONUT KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekiyor. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep ediliyor. Düzenli bir geliriniz olması durumunda başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksek. Daha önceki kredi borcu sebebiyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için herhangi bir kefil istenmez. Şayet başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Konut kredisinde 70 bin liralık avantaj!

Döviz kurundaki gerileme konut kredilerini nasıl etkiledi?


Geri Dön