19 / 03 / 2024

Konut kredisi alabilmek için gerekli evraklar neler?

 Konut kredisi alabilmek için gerekli evraklar neler?

Kamu Bankalarının konut kredisinde faizleri düşürmesinin ardından ev almak isteyenler konut kredilerine ilgi göstermeye başladı. Peki konut kredisine başvurmak için hangi evraklar gerekiyor.



Faiz oranlarının düşmesiyle ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar konut kredilerine yönelmeye başladı. Konut kredisi, alınacak evin tebligat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen kredi türü. Bu kredilerin vadeleri sabit faiz oranıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; kredi kullanmak isteyenler ilk olarak kredi başvuru formunu doldurmalı. Krediye başvuranların kimlik bilgisi üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğu değerlendirilir. Yapılan kredi başvurusuna ön onay alındıktan sonra gereken belgelerle bankaya gidilmesi gerekiyor. Düzenli bir geliri olanların kredi başvurusunun onaylanma ihtimali daha yüksektir. Kredi başvurusu yapan kişinin düzenli geliri yoksa kefil uygulaması devreye girebilir.

Konut kredisi alabilmek için gerekli evraklar neler? 

Konut kredisi başvurusu için üç temel belge talep edilir. Bu belgeler; ikametgah, nüfus cüzdanı ve gelir beyanıdır. 


Kredi onaylandıktan süreç nasıl işler? 

Kredi başvurusu onaylandıktan sonra gayrimenkul uzmanları devreye giriyor. Gayrimenkul uzmanları tarafından satın alınacak evin değeri belirleniyor. Bankaya, evin değerinin dörtte birinin peşinat ödemesi olarak verilmesi gerekiyor. Yasa gereği evin değerinin yüzde 70-75'ine kredi verilebiliyor. Kalan yüzde 25'lik ücret için başvuranların peşinatı olması gerekli. Sözleşme süresince belirnen faiz oranlarıyla aylık ödemeler yapılıyor.

Konut kredi faiz oranları yüzde 0.99'a indi!

En uygun konut kredisi faiz oranı Ağustos 2019’da ne kadar?

QNB Finansbank konut kredisi faizleri Ağustos 2019!

 


 


Geri Dön