25 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bankaların 5 yıl vadeli konut kredisi faiz oranlarında son durumun ne olduğu merak ediliyor. Ev almak isteyenler faiz oranlarını araştırıyor. İşte konut kredisi faiz oranlarında son durum...



Konut almak isteyen vatandaşlara büyük bir müjde geldi. Bankalar konut kredisi faiz oranlarında Haziran ayı içinde indirime gitti. Takvim gazetesinde yer alan habere göre, özellikle Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası çok cazip bazı koşullar sunuyor. Konut kredisi faiz oranları 60 -120 ay arasında farklılık gösteriyor. Konut kredisi almak istediğiniz evin koşullarına göre verilen bir kredi. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişiyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekiyor. Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekli.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Halkbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,65 belirlendi.

Vakıfbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,55 belirlendi..

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

Konut kredisi hesaplama işlemi için Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinde yer alan Konut Kredisi Hesaplama Aracı'na girmeniz gerekiyor.. Daha sonrasında almak istediğiniz kredi türünü seçmelisiniz. Ardından kredi tutarı, ödeme vadesi ve faiz oranını belirleyerek HESAPLA butonuna basarak kredinizi hesaplayabilirsiniz.

Hesapla butonuna bastıktan sonra alacağınız kredi türüne, tutarına ve vadesine göre konut kredisi karşınıza çıkıyor.

Örnek olarak;

Konut Kredisi seçeneğiyle 455 bin TL'lik tutar seçtiğimizde, vadesini 120 ay ve faiz oranını da yüzde 1,65 olarak seçtiğimizde sonuçlar şu şekilde çıkıyor;

Taksit Tutarı: 8,732.88 TL

Faiz Oranı: yüzde 1,65

Yıllık Maliyet Oranı: yüzde 21.9301

Siz de kullanacağınız konut kredisine ilişkin bilgileri bu sayfada girerek sorgulama yapabilir ve konut kredisi hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Konut kredisinde 70 bin liralık avantaj!

Döviz kurundaki gerileme konut kredilerini nasıl etkiledi?


Geri Dön