25 / 04 / 2024

İpotekli tapunun devri

İpotekli tapunun devri

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

İpotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

Yeterli nakiti bulunmayan ancak, ev sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu yol konut kredisi kullanmak oluyor. Peki, ipotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri, bir tapunun yasal haklarının tapu sahibinden alınarak başka birinden ister aile içi ister aile dışından herhangi birine devredilme işlemine denir. Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Köyceğiz'de TOKİ konutlarının yapımı için imza atıldı!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde toplu konutların yapımı için imzalar atıldı. Köyceğiz Mal Müdürlüğü'ne ait olan tapunun mülkiyeti düzenlenen imza töreniyle TOKİ yetkilileri aracılığı ile devri yapıldı.

Köyceğiz'de yapılacak TOKİ konutları için imzalar atıldı!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde toplu konutların yapımı için imzalar atıldı. Köyceğiz Mal Müdürlüğüne ait olan tapunun mülkiyeti düzenlenen imza töreniyle TOKİ yetkilileri aracılığı ile devri yapıldı.

Köyceğiz’de toplu konutların ilk adımı atıldı!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde toplu konutların yapımı için imzalar atıldı. Köyceğiz Mal Müdürlüğüne ait olan tapunun mülkiyeti düzenlenen imza töreniyle TOKİ yetkilileri aracılığı ile devri yapıldı.

Boşanma sonrası tapu devri nasıl olur?

Mahkeme boşanma halinde eşlerden birine, tazminat olarak bir mülkün bırakılmasına karar verebiliyor. Peki, boşanma sonrası tapu devri nasıl olur? İşte boşanma sonrası tapu devri mahkeme kararı..

Boşanmada tapu devri harcı!

Evlilik birliği içerisindeki eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Peki, boşanma sonrasında yapılan tapu devirleri için tapu harcı ödenir mi? İşte boşanmada tapu devri harcı..

Satış olmadan tapu devri nasıl yapılır?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri, taraflar arasında yapılan satışa istinaden gerçekleştiği gibi, satış olmadan da yapılabiliyor. Peki, satış olmadan tapu devri nasıl yapılır? İşte satış olmadan tapu devri işlemleri..

Hisseli dükkanda hisse devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkı tamamen devredilebildiği gibi hisseli olarak da devredilebiliyor. Peki, hisseli dükkanda hisse devri nasıl yapılır? Hisse devri için gerekli olan belgeler nelerdir?

Isparta'da sosyal alanların devri 2 yılı geçerse karar iptal edilecek!

Belediye Meclisi İmar Komisyonu, emsal uygulaması sonucunda yoğunluk artışı karşılığı sosyal donatı alanı ayrılan parsellerin belediyeye devri 2 ayı geçerse değişikliğin Belediye Meclisi kararı ile iptal edileceği görüşünü sundu. Madde oybirliği ile kabul

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik 10 Ekim 2006 salı günü 26315 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte, hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik!

San Francisco'daki Taş Devri evi satılıyor!

ABD'de San Francisco kentinin dışındaki kırsal arazi üzerinde Taş Devri çizgi filmindeki evlerden esinlenerek inşa edilen bir ev 4.2 milyon dolardan satışa çıkarıldı.

İpotekli tapunun devri Haberi

İpotekli tapunun devri

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Borcun ödenmemesi halinde taşınmaz mal satılarak alacaklıya olan borç kapatılıyor.


Ancak aynı zamanda ipotekli taşınmaz devredilebiliyor. Peki, ipotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?


Medeni Kanun gereğince; İpotekli taşınmazın devri, aksi kararlaştırılmış olmadıkça, borçlunun sorumluluğunda ve güvencede bir değişiklik meydana getirmiyor.


Yeni malik borcu yüklendiği takdirde alacaklı, kendisine başvurma hakkını saklı tuttuğunu bir yıl içinde yazılı olarak önceki borçluya bildirmezse, borçlu borcundan kurtuluyor. 


Taşınmazın bölünmesi

İpotekli taşınmazın bir kısmının veya aynı malike ait bulunan ipotekli taşınmazlardan birinin başkasına devredilmesi ya da ipotekli taşınmazın bölünmesi hâlinde, aksine bir anlaşma yoksa, rehin taşınmazlara değerleri oranında tapu idaresince re'sen dağıtılır.


Bu dağıtımı kabul etmeyen alacaklı, dağıtımın kesinleştiğinin kendisine...