27 / 04 / 2024

irtifak harç

irtifak harç

İrtifak hakkı, bir gayrimenkul üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine sınırlı bir yararlanma sağlayan hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, irtifak hakkı harcı 2015 ne kadar?

İrtifak hakkı harcı 2018!

Gayrimenkul malikini bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasını sağlayan hak olan irtifak hakkı için ne kadar harç ödemesi yapılacak?

İrtifak hakkı harcı 2017!

2017 yılında irtifak tesisi için tahsil edilecek harçlar geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, irtifak hakkı harcı 2017 ne kadar?

Kat irtifakı işlemleri 2016!

İnşaat çalışmaları henüz başlamayan ya da bitmemiş yapılar üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için ne kadar harç ödemesi yapılır?

İrtifak hakkı nasıl tesis edilir?

Bir taşınmaz üzerinde sahiplerine sadece kullanma veya yararlanma ya da her iki hakkı da sağlayan yetkiye irtifak hakkı deniyor. Peki, İrtifak hakkı nasıl tesis edilir?

İrtifak hakkı talebi nedir?

İrtifak hakkı, hak sahibine sınırlı bir yararlanma hakkı sağlıyor. Peki, gayrimenkul sahibine irtifak hakkı talep edilebilir mi? İrtifak hakkı talebi nedir? İrtifak hakkı talebi nasıl yapılır?

İrtifak hakkı tapu tescili nasıl olur?

Gayrimenkul sahibi, ilgili mülkün bir başkası tarafınsan kullanılmasına izin verdiği takdirde,irtifak hakkını vermiş oluyor. Bu hak tapuya tescil edilebiliyor. Peki, irtifak hakkı tapu tescili nasıl olur?

İrtifak hakkı tapuya nasıl şerh edilir?

Taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul, şahıs lehine kurulan hak sahibine sınırlı yararlanma sağlayan hakka irtifak hakkı deniyor. Gayrimenkul sahibi malın başkası tarafından izin vermesi halinde irtifak hakkı tapuya nasıl şerh edilir?

İmar harçlarından muafiyet!

İmar harçları kapsamında belediyeye ödenmesi gereken bedeller ve oranlarına ilişkin açıklamalar 2981 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. İmar harcından muafiyet de bulunuyor. Peki imar harçlarından muafiyet durumları nelerdir?

İmar ruhsat harçları 2014!

İmar ruhsatı için belediye tarafından talep edilen harçlar, her sene yeniden belirleniyor. 2014 yılına ilişkin imar ruhsatı harçları ne kadar? İşte imar ruhsat harçları 2014...

Tarihi Harşit Köprüsü ışıklandırıldı!

Gümüşhane 'nin Torul ilçesinde, tarihi İpekyolu üzerinde yer alan tarihi Harşit Köprüsü ışıklandırıldı. Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Harşit Köprüsü 'nün 1890 yılında yapıldığını belirtti...

Belediyeye ödenen harçlar nelerdir?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahipleri tarafından bazı iş ve işlemler için belediyeye harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, belediyeye ödenen harçlar nelerdir? İşte belediyeye ödenen harçlar...

Belediye harçları nelerdir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince Belediyeye yalnız vergi değil, birtakım harçlar da ödeniyor. Peki belediye harçları nelerdir? İşte Belediyelerin Belediye Gelirleri Kanunu’na göre tahsil ettikleri harçlar...

Har Gayrimenkul Petrol ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Har Gayrimenkul Petrol ve Ticaret Limited Şirketi, Mehdin Gündoğan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile 2 Temmuz'da Kağıthane, Merkez Mahallesi, Kemerburgaz Caddesi, Tatlıpınar Sokak'ta kuruldu.

irtifak harç Haberi

irtifak harç

İrtifak hakkı harcı 2015!

İrtifak hakkı, bir gayrimenkul üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine sınırlı bir yararlanma sağlayan hak olarak karşımıza çıkıyor.


Gayrimenkul sahibi, ilgili mülkü bir başkası tarafından kullanılmasına izin verdiği takdirde, irtifak hakkını vermiş oluyor. 


İrtifak hakkı tesisi için, ilgili gayrimenkulün bulunduğu il defterdarlıklarına, malmüdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına hazırlanan bir dilekçe ile başvurulabiliyor.


İrtifak hakkı tesisinde 2015 yılında uygulanacak harçlar, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından hazırlanan tarife kapsamında yer alıyor.


2014 yılında taşınmazın yüzölçümüne ve yöresel katsayıya bakılmaksızın her parsel için 101,00 TL idi.


2015 yılında ise taşınmazın yüzölçümüne ve yöresel katsayıya bakılmaksızın her parsel için 111,00 TL harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Cins değişikliği harcı 2015!



Işıl Seren...