25 / 04 / 2024

iş hayatında çalışan kadın sayısı ne kadar arttı

iş hayatında çalışan kadın sayısı ne kadar arttı

Türkiye'de çalışan işgücü piyasasında yer alan kadınların sayısı, Nisan ayı itibarıyla son 5 yılda 1.5 milyon kişi artarak 7 milyon 922 bine yükseldi. Böylece çalışan kadın sayısı 8 milyona yaklaştı...

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

32 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler değişecek...

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu, 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren iş kanunlarında değişiklik için ilk adımı attığını duyurdu.

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Emeklilik sistemi baştan aşağı değişiyor! Yeni sistem resmen başlıyor!

TBMM’ye sunulan 12’nci Kalkınma Planı iş hayatında önemli değişiklikler getirecek. Emekli aylığı sistemi ve emeklilik kriterleri değişirken, evde engelli veya yaşlı birinin bakımından sorumlu olan kişinin sigortası olacak. EYT’nin ardından sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik dönemi başlayacak.

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Gökhan Erün kimdir? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Gökhan Erün hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi görevlerde yer aldı? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında çalıştı? İşte Gökhan Erün’ün hayatı...

Türk bilim insanları, her depremde konuşulan teoriyi resmen çürüttü! Meğer asıl gerçek buymuş!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Geomatik Mühendisliği alanında çalışan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, depremlerden önce atmosferde gerçekleşen elektron hareketlerini araştıran bir makale yayınladı ve ilginç sonuçlara ulaştı.

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Emeklilikten sonra çalışanın maaşı düşer mi, aylığında kesinti olur mu? Merak edenler hemen baksın!

Emekli olduktan sonra çalışma hayatına devam eden milyonlarca kişi maaşlarında kesinti olup olmadığını sorguluyor. İşte çalışma hayatında olan emeklilerin tüm merak ettikleri...

Kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek? 2023 TYP alımı ne zaman yapılır? 

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında kamuda çalışan işçilere kadro konusu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek?

Kamuda çalışan 700 bin işçi için işverenin verdiği ilk teklif belli oldu!

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin maaşına yapılacak zammın belli olacağı görüşmelerde işçi ve işveren tarafı, ikramiyenin de dahil olduğu konu başlıklarında mutabık kaldı. Taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlıklar devam ederken, işverenin ilk teklifinin 11 bin 500 lira olduğu belirti

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

Eleman.net 7 bin çalışan ile anket düzenleyerek iş yeri tercihlerinde hangi kriterlere baktıklarını, iş ortamında onları en çok mutlu eden faktörleri mercek altına aldı.

iş hayatında çalışan kadın sayısı ne kadar arttı Haberi

iş hayatında çalışan kadın sayısı ne kadar arttı

Türkiye'de çalışan işgücü piyasasında yer alan kadınların sayısı, Nisan ayı itibarıyla son 5 yılda 1.5 milyon kişi artarak 7 milyon 922 bine yükseldi. Böylece çalışan kadın sayısı 8 milyona yaklaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜÎK) verilerine göre; Nisan itibarıyla kadınlar ülkedeki toplam istihdamın 30.2'sini oluştururken, işgücüne katılma oranları yüzde 30.7, işsizlik oranları ise yüzde 10.2 olarak kayıtlara geçti.


Eğitim düzeyi yüksek değil 


Nisan ayı itibarıyla istihdam edilen 7 milyon 922 bin kadının yarısının lise altı eğitimli olduğu görüldü. Çalışan işgücü piyasasındaki kadınların yüzde 23.7'si üniversite, yüzde 8.4'ü lise, yüzde 6.8'i de mesleki veya teknik lise mezunlarından oluşuyor. iş hayatındaki kadınların 3 milyon 963 bini hizmet, 2 milyon 632 bini tarım, 1 milyon 249 bini sanayi, 78 bini de inşaat...