27 / 04 / 2024

İş Kazaları ve İşe Bağlı Sağlık Problemleri Araştırma Sonuçları 2013

İş Kazaları ve İşe Bağlı Sağlık Problemleri Araştırma Sonuçları 2013

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilki 2007 yılında yapılan 2013 yılı ‘İş Kazaları ve İşe Bağlı Sağlık Problemleri Araştırma Sonuçları’nı paylaştı. İnşaat sektöründe iş kazası geçirenlerin oranı yüzde 4,3 oldu..

Kendinizi özgür ve bağımsız hissetmek istiyorsanız Seat Ateca sizi bekliyor! Uygun kampanyaları kaçırmayın

Ateca, birçok ileri sürüş yardımı sistemi ile donatılmıştır. Bu özellikler, sürüş güvenliğini arttırır ve olası kazaların önüne geçer. Peki Seat Ateca 08 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı?

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı? bu ve buna benzer sorular son zamanda artan trafik kazaları ile sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

İnşaatlarda 'projesiz ve ahşap iskele kurma' dönemi sona erecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat iskelelerinde yaşanan kazaların önüne geçmek amacıyla kalıp ve taşıyıcı kalıp iskelelerinin projelendirilmesinin zorunlu olacağı düzenlemeye başlamak için çalışma başlatıyor.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

Ankara'da iş kazaları 72 can aldı!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2016 yılı işçi ölümleri raporunu açıkladı. Ankara’da 2016 yılında 72 kişi, iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetti. Başkent, en çok işçi ölümünün yaşandığı 5’inci il oldu.

Boğaz’daki yapılara yakın koruma talebi!

İstanbul Boğazı’ndaki deniz kazaları ve yangınlara daha kısa sürede müdahale etmek isteyen Kıyı Emniyeti Müdürlüğü, Beylerbeyi’ndeki eski Deniz Astsubay Hazırlama Okulu olarak kullanılan binayı istedi...

İş Kazaları ve İşe Bağlı Sağlık Problemleri Araştırma Sonuçları 2013 Haberi

İş Kazaları ve İşe Bağlı Sağlık Problemleri Araştırma Sonuçları 2013

Türkiye’de son 12 ay içerisinde çalışmış olanların yüzde 2,3’ü bir iş kazası geçirdi. Bu oran erkeklerde yüzde 2,8 iken, kadınlarda yüzde 1,3 olarak gerçekleşti. En çok kaza madencilik ve taş ocakçılığında yaşandı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilki 2007 yılında yapılan 2013 yılı ‘İş Kazaları ve İşe Bağlı Sağlık Problemleri Araştırma Sonuçları’nı paylaştı. göre toplam iş kazası geçirenlerin yüzde 81,6’sını erkekler oluşturdu. Sektörel olarak incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe iş kazası geçirenlerin oranı yüzde 10,4, elektrik, gaz, buhar, su ve kanalizasyon sektöründe iş kazası geçirenlerin oranı yüzde 5,2 iken, inşaat sektöründe iş kazası geçirenlerin oranı yüzde 4,3 oldu. Sektör bazındaki sonuçlar, 2007 yılı sonuçları ile karşılaştırıldığında iş kazası geçirenlerin payı madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe 0,1 puan artarken, inşaat sektöründe...